Geld en Werk

Een leren toque en opgezet paard: Gladiator-acteur veilt filmprops

07 april 2018 07:30 Aangepast: 07 april 2018 14:21
Russell Crowe tijdens een Award-show vorig jaar in Sydney. Beeld © Getty Images

Acteur Russell Crowe is weer op de markt, en zijn spullen ook. Om de scheiding van zijn ex te vieren, gaat een groot deel van zijn kunstverzameling onder de hamer bij veilinghuis Sotheby’s. En de man blijkt een bizarre smaak te hebben.

Zo veilt hij op de veiling met de toepasselijke titel: Russell Crowe: The Art of Divorce, een levensgroot, hysterisch neppaard, dat gebruikt werd in de Hollywood kaskraker Gladiator. Je hebt er wel wat ruimte voor nodig, want het paard is ruim 2 meter hoog en 2 meter lang, maar dan heb je wel wat.

Miniatuurvoorbeeld

Een van de twee neppaarden uit de film Gladiator. Beeld: Sotheby's

Het paard figureerde als een van de dode paarden in een bekende vechtscene van Gladiator. De manen zijn gemaakt van nephaar en er zit een handgeschreven briefje bij van Crowe, dat bevestigt dat het dier van hem is. Trek je portemonnee maar vast, want de geschatte verkoopprijs ligt tussen de omgerekend 1.200 en 2.500 euro.

Leren toque

Liefhebbers kunnen ook nog kiezen voor een harnas (omgerekend 12.000-18.000 euro), een zwaard (1.800-2.500 euro) of Russell Crowe’s 'crew pass' die hij gebruikte bij het schieten van de film (125-313 euro).

Niet zo'n fan van Gladiator? Je kan ook bieden op deze leren toque. Dat is een harde beschermplaat die de penis en testikels van mannen bij bepaalde sporten moet beschermen.  


Miniatuurvoorbeeld

De leren tok, die Russell Crowe droeg in de film Cinderella Man. Beeld: Sotheby's

Het item leverde al de nodige uitgelaten reacties op op internet en moet tussen de vijfhonderd en zeshonderd dollar gaan opbrengen. Crowe droeg de beschermer in een boksscene in de film Cinderella Man.

Bokshandschoen

Vind je die toque wat, laten we zeggen onhygiënisch, dan is er ook een gesigneerde bokshandschoen te koop. Niet alleen Crowe’s handtekening staat erop, maar ook die van actrice Renée Zellweger (vanaf 501 euro).

Miniatuurvoorbeeld

Gesigneerde bokshandschoen Beeld: Sotheby's

Dit is nog maar een kleine selectie van de 227 producten die op de veilinglijst staan. Zo veilt Crowe ook nog een hele collectie gitaren, een Mercedes S-klasse die gebruikt is tijdens zijn huwelijk, motoren, schilderijen, oude telescopen en een verzameling crickethandschoenen. Je moet wel snel zijn, want de veiling is al morgen, op Crowe's trouwdag. 

Scheiding

Wat Crowe precies met de opbrengst van de veiling gaat doen is nog niet duidelijk. Hij moet zijn ex-vrouw zo’n 20 miljoen dollar betalen. En hoewel Crowe geld genoeg heeft (zijn vermogen wordt geschat op omgerekend 77 miljoen euro) lijkt hij toch nog een kleine sneer te willen uit te delen naar zijn ex.

Miniatuurvoorbeeld

Ring met gele diamant Beeld: Sotheby's

Crowe verkoopt namelijk ook een heel aantal sieraden, die hij vermoedelijk na de scheiding gehouden heeft, inclusief een gigantische platina en diamantenring met een 5.13 karaats gele diamant. De herkomst van de ring volgens Sotheby’s? Ms. Danielle Spencer, de ex-vrouw van Russell Crowe.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore