Bright

Nederlandse Apple Pay-achterdeur van Bunq alweer dicht

21 maart 2018 14:54 Aangepast: 23 april 2018 11:00
Beeld © AFP

Apple Pay was even in Nederland te gebruiken voor klanten van Bunq. Maar de omweg die de bank had bedacht, is na enkele uren weer uit de app verwijderd.

Bunq maakt het in Spanje en Italië mogelijk voor klanten om hun betaalpas te koppelen aan Apple Pay. Daar is de Apple-betaaldienst al beschikbaar, in Nederland nog niet. Met Apple Pay kun je contactloos betalen met een iPhone of Apple Watch.

Functie snel weer verwijderd

Ook Nederlandse klanten die in de Bunq-app bij de regio-instellingen kozen voor Italië of Spanje, konden gebruikmaken van Apple Pay. "Tijdens het testen bleek dat Apple Pay ook in Nederlandse winkels werkt", zei Bunq-ceo Ali Niknam.

Nederlandse gebruikers hebben de dienst niet lang kunnen gebruiken. Vanmiddag draaide Bunq de optie voor Nederlandse gebruikers alweer terug. Nederlandse Bunq-klanten die Apple Pay via de omweg al hadden ingeschakeld, kunnen die voorlopig wel nog blijven gebruiken. 

Teruggefloten? 

Op de vraag of de bank door Apple is teruggefloten, wil een woordvoerder van Bunq tegen Bright geen antwoord geven. "Voor vragen over Apple, verwijs ik graag naar Apple." Apple laat weten dat er nog niets bekend is over een mogelijke Nederlandse introductie van Apple Pay, en weigert in te gaan op inhoudelijke vragen. 

De video van de presentatie waarin Niknam liet zien dat Apple Pay verscheen als optie in de Bunq-app als hij de regioinstellingen van zijn iPhone op Spanje zette, is ook die video van YouTube verwijderd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore