Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Winkels SuperTrash blijven voorlopig open, doorstart onbekend

Beeld © ANP

De winkels van modebedrijf SuperTrash, opgericht door Olcay Gulsen, blijven voorlopig open. Over een mogelijke doorstart is nog niets bekend.

De winkels van het modebedrijf vallen in een aparte bv waarover nog geen faillissement is aangevraagd, laat Edwin van Wijk, woordvoerder van de curator weten. Het moederbedrijf van de modeketen, Wayahead, werd gisteren door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard.

"Onder deze holding zitten nog een viertal vennootschappen waarvoor nog geen faillissement geldt", legt Van Wijk uit. Het gaat onder meer om ST Holding, ST Retail en 2Stepzahead. Hieronder vallen de vijf eigen kledingwinkels van SuperTrash en zo'n zeven franchisewinkels in Nederland en België.

Doorstart

"De kans is wel groot dat de curator alsnog faillissement aanvraagt voor deze onderdelen als dat noodzakelijk blijkt voor de doorstart", zegt Van Wijk. "Dat zie je vaker bij faillissementen en gebeurde ook bij V&D en Doninger Fashion Group."

De winkels blijven voorlopig open om een verkoop van het bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk te maken. "Een koper wil geen bedrijf dat al weken stil ligt", zegt Van Wijk. Daarnaast kan de bestaande voorraad nog zoveel mogelijk worden verkocht om eventuele schuldeisers tegemoet te komen.

Zes weken salaris

Als ook de overige vennootschappen failliet worden verklaard, krijgt het personeel nog maximaal zes weken salaris uitbetaald door het UWV. De kans is groot dat veel personeel niet meegaat naar de nieuwe eigenaar in het geval van een doorstart.

In de vijf eigen winkels van SuperTrash werken in totaal zo'n 25 personeelsleden. Op het hoofdkantoor werken er 35. Daarnaast zijn er negen franchisewinkels. De failliete holding heeft geen personeel.

Gisteren maakte voormalig ceo Gulsen bij tv-programma RTL Boulevard bekend dat haar bedrijf het niet heeft gered. Opvallend is dat de ondernemer drie weken geleden opstapte als leider van het bedrijf.