Geld en Werk

Gebruikers Greenwheels profiteren niet van lagere benzineprijs

18 februari 2016 16:52 Aangepast: 01 augustus 2017 09:30

Autoverhuurder Greenwheels gaat de tarieven de komende maand verhogen. De reden? Inflatie, verzekeringen en verder oplopende kosten vertelt Greenwheels aan RTL Z.

De kostenstijging blijkt uit aan een mail aan alle klanten.

De totale kosten voor de bekende rode huurauto’s zijn het afgelopen jaar niet gedaald. Een rare zaak, nu de prijs voor een liter benzine het afgelopen jaar met 20 tot 30 eurocent is gedaald. Een liter benzine kost nu nog maar 1,35 euro, dat was vorig jaar nog 1,60 euro. Eerder werd 1,85 euro betaald aan de pomp.

Waaruit bestaat de prijs?
De komende maand gaat de prijs omhoog voor Greenwheels-klanten: ze gaan vanaf 1 maart meer betalen voor het gebruik van een huurauto dan dat ze nu doen. De benzine wordt steeds goedkoper, maar Greenwheels verhoogt dus de prijs.

De prijs die klanten betalen bestaat uit een aantal onderdelen: een vast maandbedrag en een bedrag per gereden kilometer. De kilometers worden verrekend tegen een vaste kilometerprijs plus de benzinekosten die worden gemaakt.

GreenWheels past de prijs elke maand aan
De gemiddelde prijs voor een kilometer wordt 19 eurocent, dat is nu nog 17 eurocent. De benzineprijs zakt de komende maand wel iets, met 0,5 cent van 0,10 euro naar 0,095 euro per kilometer. Per saldo stijgt de prijs voor een kilometer Greenwheels ​de komende maand dus flink. 

"Klanten profiteren wel degelijk van de dalende prijzen, maar de andere kosten lopen inderdaad op", reageert woordvoerder Paul van Mierrenboer van Greenwheels op de berekeningen van RTL Z. "De benzineprijs binnen de kilometerkosten is variabel, deze staat ook op de factuur vermeld. In 2 jaar is de benzineprijs 2 cent per kilometer gedaald. Sinds de top in juli 2014."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van