Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Uber met privéjets: even naar de Wadden vliegen

22 september 2016 14:31 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © ANP

De deeleconomie heeft nu ook het vliegverkeer bereikt. Op websites kun je een vlucht naar een Waddeneiland boeken of een trip naar een leuke stad om lekker te gaan winkelen.

Er zijn heel wat mensen met een vliegbrevet, maar het is een dure hobby. Die wordt een stuk minder kostbaar als piloten een paar mensen tegen betaling meenemen in hun Cessna. Ze doen er anderen nog een plezier mee ook, want de prijzen voor de vluchten zijn heel redelijk.

In Duitsland zijn inmiddels twee sites waarop piloten vluchten aanbieden. Bij flyt.club kun je naar één van de Duitse Waddeneilanden vliegen. Ook voor Nederlanders valt er wat te beleven. Zo is er een piloot die vanuit Dinslaken, net bij Arnhem over de grens, naar een vliegveldje in het oosten van Duitsland vliegt, op de grens met Polen. Het kost je maar 103 euro.

Markus neemt je mee voor de gezelligheid (en wat euro's)

Je piloot is dan Markus uit Bottrop, in het Roergebied. Vliegen is zijn hobby. Vroeger wilde hij, net als zoveel kinderen piloot worden (of desnoods brandweerman), maar hij werd ict'er. Toch heeft hij zijn brevet gehaald en nu komt zijn droom toch nog een beetje uit. Inmiddels heeft Markus al honderd vlieguren gemaakt. Hij houdt van gezelschap en neemt liever iemand mee dan dat hij alleen vliegt.  

Wie wil kan ook met Alex mee naar Zwitserland. Hij vliegt vanaf Rotterdam en hij neemt de route via Zeeland, Brussel en Luxemburg, zodat je van het mooie uitzicht kunt genieten. Alex zegt al sinds 1992 te vliegen, hij heeft al 1200 vlieguren. Hij heeft ook in de VS gevlogen, maar nu is Zürich zijn thuisbasis. Alex vliegt niet alleen naar Rotterdam, maar ook naar Napels, Palma de Mallorca en Bordeaux.

Met piloot Michael naar Würzburg om te winkelen

Op Wingly biedt piloot Michael een vlucht aan vanaf Essen-Mühlheim, niet ver vanaf Limburg. Hij heeft al 550 vlieguren. Als je wilt kun je voor 95 euro mee naar Würzburg. Om te winkelen, stelt Michael voor. Over de weg is het een kleine 300 kilometer, met het vliegtuig duurt het 1 uur en drie kwartier. En het is weer eens wat anders. Als je wil zet Michael je af op het station of je kunt meerijden naar Oberhausen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore