Geld en Werk

Met deze 6 sollicitatietips krijg je die droombaan

19 maart 2018 13:30 Aangepast: 19 maart 2018 13:31

De banen liggen in veel sectoren misschien wel voor het oprapen, voor die droombaan zul je toch eerst moeten solliciteren. Nathalie Mangelaars geeft tips hoe je dat nou goed doet. Er zijn simpele trucjes om nét iets beter een gesprek in te gaan. We zetten alle tips voor je op een rij.

#1: De belangrijkste vraag

Bij een sollicitatiegesprek word je bijna altijd gevraagd om iets over jezelf te vertellen.

#2: Weg met de brief, maak een video

Wie op zoek is naar een baan, moet overwegen een pitchvideo te maken in plaats van een motivatiebrief te schrijven. In zo'n video komt veel beter naar voren wie je nou eigenlijk bent.

#3: Solliciteren met een video doe je zo

Solliciteren met een video in plaats van een motivatiebrief is een goed idee. Maar wat zeg je nou in zo'n video tegen je droomwerkgever?

#4: Jezelf pitchen, hoe doe je dat?

Hoe presenteer je jezelf nou in een paar minuten? Sommige werkgevers verwachten dat je voor of na het sollicitatiegesprek nog een keer jezelf presenteert middels een pitch.

#5: Ga eens netwerken!

Netwerken is belangrijk in de zoektocht naar een nieuwe baan. Je kan je vrienden en bekenden betrekken in die zoektocht. Maar onbekenden, zoals recruiters, zijn vaak net zo effectief.

#6: Handel met voorkennis

Slimme sollicitanten zorgen dat ze, nog voor het sollicitatiegesprek begint, al het een en ander afweten van degene die straks tegenover hen zit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van