Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Modebedrijf SuperTrash vraagt faillissement aan

Supertrash-oprichter Olcay Gulsen Beeld © ANP

SuperTrash, het modebedrijf dat is opgericht door de bekende ondernemer Olcay Gulsen, heeft vandaag faillissement aangevraagd. "Een zwarte dag", aldus Gulsen.

Dat bevestigde Gulsen zojuist in RTL Boulevard. Volgens de oprichter van het bedrijf, een dochteronderneming van Wayahead BV, hebben de aandeelhouders vanmorgen besloten 'om niet verder te gaan'. Gulsen, die sinds kort minderheidsaandeelhouder is, spreekt morgen met de curator.

Geldinjectie

Het bedrijf, waar 150 mensen werken, verkeert al langer in financiële problemen. Vorig jaar onthulde Quote dat een groep mode-investeerders enkele miljoenen in SuperTrash stak om het te redden van liquiditeitsnood. In 2016 zou het modebedrijf zwaar verlies hebben geleden en kampen met een negatief eigen vermogen van 2 miljoen euro.

Tegenover BNR Nieuwsradio zei Gulsen dat de verliezen kwamen doordat ze in 2015 besloten had de retailtak van het bedrijf over te nemen, die tot die tijd in handen was van franchisenemers. "De grootste fout is geweest dat we zonder extra werkkapitaal een winkelorganisatie hebben overgenomen. Dat is een inschattingsfout geweest", vertelde ze.

Net uitgestapt als ceo

Saillant is dat oprichter Gulsen (37) drie weken geleden opgestapt is als ceo van het bedrijf, naar eigen zeggen omdat ze te druk was met allerlei tv-projecten. Ze was onder andere te zien als finalist in het populaire tv-programma Wie is de mol?.

Ze gaf destijds wel aan betrokken te blijven bij SuperTrash als brand director. Charles Paape, eerder onder meer bestuurder bij Free Record Shop en The Phone House, is door Gulsen benoemd tot bestuursvoorzitter.