Modebedrijf SuperTrash, opgericht door Olcay Gulsen, maakt een doorstart. Een groep anonieme investeerders neemt de voorraden, inventaris, het merkrecht en de winkels in Breda en Roermond over.
Of de overige winkels in onder meer in Laren, Utrecht en Arnhem ook kunnen worden overgenomen wordt nog onderzocht. Dat melden de investeerders en curator woensdag. De investeerders hebben zich verenigd in de vennootschap ST.Art BV.
Identiteit geheim
Wie er achter de doorstart zitten, blijft voorlopig geheim. Volgens Edwin van Wijk, woordvoerder van de curator, behoren Gulsen en de andere voormalige eigenaren van het bedrijf in elk geval niet tot de groep investeerders.
ST.Art werd begin vorige week opgericht, en wordt bestuurd door een zekere Tim Everts. In het persbericht wordt hij omschreven als 'herstructureringsspecialist'. Uit de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) en zijn Linkedin-pagina blijkt dat Everts 29 jaar is, en eerder werkte voor Deloitte en KPMG. De jonge specialist was tot nu toe onbereikbaar voor een toelichting.
Faillissement
Eind vorige maand werd het moederbedrijf van SuperTrash door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Niet lang daarna volgden nog een viertal vennootschappen, die onder de holding vielen. In tv-programma RTL Boulevard lichtte ex-directeur Gulsen, die enkele weken eerder was opgestapt als leider van het bedrijf, het faillissement toe.
In de vijf eigen winkels van SuperTrash werken in totaal zo'n 25 personeelsleden. Op het hoofdkantoor werken er 35. Daarnaast zijn er negen franchisewinkels, deze vallen buiten het faillissement.
Deel personeel kan blijven
Hoeveel mensen dankzij de doorstart hun baan behouden, is nog onduidelijk. Volgens de woordvoerder van de curator krijgt het personeel van de vestigingen in Breda en Roermond een 'nieuw aanbod.'