Geld en Werk

Slechtste beursdag Samsung in vier jaar door in brand vliegende Note 7

12 september 2016 09:52 Aangepast: 30 juli 2017 10:30
De Note 7 van Reddit-gebruiker Crushader vloog ook in de fik Beeld © Reddit

Als je nieuwste telefoon plotseling in brand vliegt is dat slecht voor de beurswaarde, zo blijkt vandaag; Samsung beleeft zijn slechtste beursdag in maar liefst vier jaar.

Beleggers dumpen massaal het aandeel na waarschuwingen van luchtvaartmaatschappijen, toezichthouders en Samsung zelf om de Galaxy Note 7 per direct uit te zetten en 'zo snel mogelijk' om te ruilen. Bezitters van de telefoon krijgen dan een nieuw exemplaar mee met een accu die niet zomaar in de fik vliegt.

Auto, hotelkamer en garage in de fik

De Galaxy Note 7 is al miljoenen keren over de toonbank gegaan en heeft naar verluidt onder andere al een auto, hotelkamer en garage in de fik gezet. Ondanks dat Samsung Nederland eerder benadrukte dat het om een 'heel klein percentage' defecte Galaxy Note's gaat, is elke telefoon die vlam vat één te veel.

Samsung keldert door het fiasco op moment van schrijven met 7 procent op de beurs. Dat komt bovenop het 4 procent aan koersverlies van afgelopen vrijdag, waarmee de waarde van het Zuid-Koreaanse bedrijf met bijna 19 miljard dollar is afgenomen.

Thumbnail

Toestel omruilen

Samsung is inmiddels druk bezig om alle Galaxy Note 7-toestellen om te ruilen. In Nederland is de Galaxy Note 7 nog niet te koop. Consumenten die het toestel hebben voorbesteld en nu nog steeds wachten, krijgen van Samsung gratis een micro-sd-kaart van 128GB bij hun bestelling.

`