Geld en Werk

Dagje naar het strand? De duurste en goedkoopste stranden op een rij

27 juli 2016 17:06 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Drukte op het strand in Zandvoort Beeld © ANP

Wil je een dag naar het strand gaan om je een keer niet druk te maken over alledaagse dingen als geld? Dan kun je beter niet naar Ameland gaan, dat is namelijk het duurste strand van Nederland.

Klik hier om de kaart op je smartphoneapp te bekijken

Dat blijkt uit een prijsindex die reisorganisatie Travelbird maakte. Daarvoor telde de organisatie de prijs van alle producten die je op het strand nodig hebt bij elkaar op. Op het strand van Ameland kosten wat zonnebrandcrème, een flesje water, een biertje, een ijsje en een lunch samen gemiddeld 35 euro en 12 cent.

Goedkoopste strand

Het goedkoopste strand van Nederland ligt bij Noordwijk. Daar kosten dezelfde producten gemiddeld 31,61 euro. In Scheveningen zijn badgasten 34,16 euro kwijt, en in Zandvoort is een dag aan het strand zeventien cent goedkoper dan in Scheveningen.

Toch vallen de prijzen op onze stranden nog mee als je ze vergelijkt met die op het duurste strand van de wereld. Op het Plage de Maui in Frans-Polynesië betaal je meer dan 50 euro kwijt voor een dag aan het strand. Het goedkoopste strand kun je vinden in Vietnam, op het Cua Dai Beach. Daar ben je iets meer dan 12 euro kwijt.

Meer op rtlnieuws.nl:
Appen met de strandwacht: BeachAlert moet stranden veiliger maken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`