Brexit

Brexit? ING verhuist juist banen naar Londen

13 oktober 2016 08:24 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
ING gaat fors snijden. Beeld © ANP

Veel bedrijven uit de financiële sector dreigen vanwege brexit arbeidsplaatsen vanuit Londen te verplaatsen naar bijvoorbeeld Frankfurt, Luxemburg of zelfs Amsterdam. ING maakt juist een omgekeerde beweging.

De bank wil in totaal vijftig tot zestig handelsfuncties vanuit Amsterdam en Brussel naar Londen overbrengen. Bij verreweg het grootste deel daarvan gaat het om functies die nu nog in Amsterdam zitten: veertig banen, geeft een woordvoerder aan tegenover RTL Z.

In Amsterdam werken nu in de dealingroom 220 mensen. Of de verhuizing van veertig van hen gevolgen heeft voor ondersteunende functies kan ING nog niet zeggen. Bij ondersteunende functies gaat het om onder meer IT en risicomanagement, maar ook om secretaresses. Hoeveel banen er nu zijn gemoeid met ondersteunende functies kan de woordvoerder van ING niet zeggen.

ING gaf onlangs aan in de kosten te gaan snijden. Londen is nog steeds de plaats met de grootste hoeveelheid goed gekwalificeerde medewerkers, geeft ING desgevraagd aan. Het is volgens de bank daarom logisch om bepaalde activiteiten daar te concentreren.

Van Amsterdam naar Londen naar Frankfurt

Pikant is dat als de scheiding tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie minder vriendelijk gaat, dat voor de financiële sector - waaronder banken - slecht is. Veel zaken die nu vanuit Londen worden gedaan, kunnen dan niet meer. Maar ook als ING de functies die nu naar Londen gaan straks weer naar de EU moet verhuizen, worden met de overplaatsing die nu is aangekondigd kosten bespaard, zegt ING. Ook dan zal een aantal functies gecentraliseerd zijn. In welke stad dat dan zou zijn is nu nog lastig te zeggen. 

In Amsterdam (en in Brussel) blijft wel een aantal functies, zoals sales en de afdelingen die de uitgifte van aandelen en obligaties begeleiden. Ook blijven er in Amsterdam nog twintig handelaren. In Londen zijn er nu circa 140 arbeidsplaatsen in de dealingroom.

Meer op rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore