Geld en Werk

Jumbo en Coop nemen de Emté-supermarkten van Sligro over

05 maart 2018 08:18 Aangepast: 31 december 2018 13:31
Een filiaal van supermarkt Emte. Beeld © ANP

Jumbo en Coop nemen de 130 Emté-supermarkten van groothandel Sligro over. Naast een bedrag van 410 miljoen euro, krijgt Sligro een meerjarig contract als toeleverancier van Jumbo's restaurantdochter La Place.

Tot de verkoop behoren naast de supermarkten ook de distributiecentra van Emté in Kapelle en Putten, een vleesverwerkingsfabriek in Enschede en het hoofdkantoor in Veghel. Emté was vorig jaar goed voor een omzet van 828 miljoen euro en is vooral sterk in Noord-Brabant, Zeeland en Overijssel.

Zie ook: Jumbo bouwt Emté-supermarkten om en heeft 'flinke groeiambities'

De 6200 medewerkers, samen goed voor 2700 voltijdsbanen, gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaar. De partijen verwachten de deal in de loop van dit jaar af te ronden. Of de supermarkten allemaal omgebouwd worden tot Jumbo's en Coop's wil een woordvoerder niet zeggen. "​Over de exacte verdeling en naamstelling van de winkels doen we verder geen mededelingen."

Omzet achter bij verwachtingen 

Sligro zou al langer af willen van de supermarkten om zich zo volledig te kunnen focussen op de groothandel. De Emté-supermarkten draaien al een tijd niet goed. Een deel van de vestigingen werd gemoderniseerd, maar ook daar bleef de omzet nog achter bij de verwachtingen.

Afgelopen zomer waren er al overnamegeruchten. Er volgde een bod dat werd afgewezen door Sligro. De supermarkten zijn goed voor ongeveer een derde van de omzet van het groothandelbedrijf. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore