Geld en Werk

FNV sleept PostNL voor de rechter voor onderbetaling, eist 5 miljoen

22 februari 2018 14:07 Aangepast: 22 februari 2018 14:08
Beeld © ANP

Vakbond FNV sleept PostNL en uitzendbureau In Person voor de rechter. De bond eist gelijk loon voor honderden pakketsorteerders op depots in Amersfoort, Goes en Waddinxveen.

Volgens FNV verzendt PostNL zo’n 70 procent van alle webaankopen van Nederlandse huishoudens, maar heeft nauwelijks eigen mensen in dienst op haar pakketdepots.

"Via een schijnconstructie ontduikt PostNL de eigen cao en laat uitzendbureaus de sorteerders flink onderbetalen. Door de cao te ontduiken hebben PostNL en uitzendbureau In Person de pakketsorteerders jarenlang afgescheept met een veel te laag loon'', zegt Mariëtte van der Neut, bestuurder bij FNV.

5 miljoen

Over de afgelopen vijf jaar zou er ruim 5 miljoen euro te weinig loon zijn betaald. In de dagvaarding claimt de vakbond dit bedrag als nabetaling voor de mensen. Daarnaast eist FNV per direct het hogere cao-loon voor alle sorteerders van In Person.

PostNL laat weten 'meerdere pogingen gedaan te hebben deze discussie op argumenten te voeren'. Het bedrijf heeft bij een gang naar de rechter 'vertrouwen in een goede uitkomst'.

Meer op rtlz.nl:
FNV doet aangifte tegen malafide uitzendconstructie in Groningen

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore