Geld en Werk

Miljardenovername bottelaar Refresco goedgekeurd

14 februari 2018 20:16 Aangepast: 14 februari 2018 21:00
Ceo Hans Roelofs (rechts) van Refresco tijdens het beursdebuut in 2015. Beeld © ANP

Frisdrankenbottelaar Refresco kan definitief worden overgenomen door Franse en Canadese investeerders, na goedkeuring van toezichthouders. Beleggers krijgen 20 euro per aandeel, in lijn met de huidige koers.

Het bod van 1,6 miljard euro werd in oktober gesteund door de top van Refresco en krijgt nu goedkeuring van zowel de Europese Commissie als toezichthouders in de Verenigde Staten en China.

1,6 miljard

De Franse investeerder PAI Partners en British Columbia Investment Management betalen ruim 1,6 miljard euro voor het Rotterdamse bedrijf, bekend van onder meer de Wicky-limonade. Dat komt neer op 20 euro per aandeel inclusief dividend.

Begin dit jaar ontstond er nog een kink in de kabel voor Refresco en de partijen die de bottelaar wilden overnemen. De Britse mededingingswaakhond had bezwaren tegen een overname van Refresco van vorige zomer, toen het Rotterdamse bedrijf 1,1 miljard euro betaalde voor zijn Amerikaane concurrent Cott. Die plooien zijn nu gladgestreken.

Aandelen aanbieden

Inmiddels heeft ook de centrale ondernemingsraad van Refresco in de Benelux advies uitgebracht over de deal, zo laat Refresco weten. De overige aandeelhouders hebben tot en met 19 maart om hun aandelen aan te bieden.

Het bod zal verder worden toegelicht op een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 5 maart.

`