Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Crypto-exchange Binance ligt 24 uur plat vanwege 'dataprobleem'

Beeld © Getty Images

Binance, de crypto-exchange die ruim zes miljoen mensen wereldwijd gebruiken voor de aankoop en verkoop van tientallen verschillende cryptocurrency's, ligt plat. Dat zal nog tot morgenochtend duren, laat het bedrijf weten.

Oorzaak is een 'onvoorziene vertraging' in het updaten van het systeem. Binance-oprichter Changpeng Zhao, die door het leven gaat als CZ, belooft via Twitter elke twee uur een stand van zaken te geven. Van een hack zou geen sprake zijn. Er is ook geen data verloren gegaan, aldus CZ.

Update: Crypto-exchange Binance weer online na DDoS-aanval

Crypto-handelaren reageren niet blij. "Wij kunnen dus niet bij onze inleg? Dit is niet oké", tweet er één. Een ander vraagt: "Worden we wel gecompenseerd? Dit is echt heel onprofessioneel."

'Geen hack'

Hoewel het bedrijf een hack ontkent, is de angst hiervoor niet onrealistisch. Juli vorig jaar werd Bithumb, de grootste ethereumbeurs van Zuid-Korea, gehackt. De accounts van klanten werden toen in rap tempo leeggehaald.

Binance werd zeven maanden geleden uit de grond gestampt en mag zich nu 's werelds grootste crypto-exchange noemen. CZ hoort met een geschat cryptovermogen van 1,1 tot 2 miljard tot de rijkste der aarden in cryptomunten.