Geld en Werk

Baron worden? Bij dit landhuis krijg je de adellijke titel er gratis bij

03 februari 2018 07:40 Aangepast: 23 februari 2018 03:02
Beeld © Symonds & Sampson

Altijd al een adellijke titel willen hebben, maar heb je geen prins, baron of buitenechtelijk slippertje met een royal in de familie? Geen zorgen: als je dit huis koopt, krijg je de adellijke titel er gewoon bij.

Ok, je moet er wel voor naar het zuidwesten van Engeland, naar het graafschap Dorset om precies te zijn. Daar staat Arne House te koop, een luxe landhuis waar sinds 1555 een adellijke titel aan verbonden is. En die titel wordt meeverkocht met het huis.

Miniatuurvoorbeeld

Vanuit de tuin heb je panoramisch uitzicht op de kust (Beeld: Symonds & Sampson)

De nieuwe eigenaar mag zich straks dus automatisch 'Lord' of 'Lady of the manor' noemen. 

Lord of Lady

Als je die titel eenmaal hebt kun je er overal mee pronken. Je mag Lord of Lady gebruiken in je paspoort, rijbewijs en andere officiële documenten.

Het pand kost 2 miljoen pond inclusief titel, omgerekend 2,3 miljoen euro. Een koopje voor een charmant huis waarin je straks als Lord of Lady van het balkon kan zwaaien.

Zeven slaapkamers

Dan verder over het huis. Arne Manor is in 1880 gebouwd als jachthuis, en sindsdien grondig opgeknapt. Het telt vier huiskamers, zeven slaapkamers, een familiekamer die zo groot is dat je er al je bevriende baronnen, graven en gravinnen in kwijt kan, een landelijke keuken en natuurlijk een royale Engelse tuin.

Miniatuurvoorbeeld

Een van de zeven slaapkamers van Arne House. (Beeld: Symonds & Sampson)

Miniatuurvoorbeeld

De royale landelijke keuken met handgemaakte keukenkastjes en eiken werkblad. In de keuken is ook een open haard en openslaande deuren naar het terras. (Beeld: Symonds & Sampson)

Barbecuelodge

Vanuit de tuin heb je uitzicht op de kust. Als dat niet genoeg is, is er nog genoeg ruimte om een zwembad, tennisbaan of drievoudige garage te bouwen.

Omdat het Engelse weer zich niet altijd leent voor buiten zitten, is er ook een barbecuelodge, waar je comfortabel overdekt Engelse worstjes kunt grillen, en een sauna. 

Geheim

Volgens de verkopend makelaar is het landgoed een van Dorsets best bewaarde geheimen. "Dit is een ongelofelijk zeldzame kans", aldus de makelaar. Hij zal op de vraagprijs van 2 miljoen pond vast ook een aardige courtage krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Een overdekt huisje in de tuin zodat je ongeacht het weer kan barbecueën. (Beeld: Symonds & Sampson)

Miniatuurvoorbeeld

Een van de vier zitkamers van Arne Manor. (Beeld: Symonds & Sampson)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore