Geld en Werk

Hoekstra om tafel met ABN, overvallen door vertrek topvrouw

06 februari 2018 16:06 Aangepast: 24 februari 2018 13:20
Beeld © ANP

Minister Wopke Hoekstra van Financiën bespreekt vanmiddag het vertrek ABN Amro-topvrouw Olga Zoutendijk met onder andere de waarnemend president-commissaris van de bank. Zoutendijks vertrek kwam voor hem 'als een verrassing'.

"We gaan kijken hoe nu verder", zegt Hoekstra in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z. "Ik ben benieuwd te horen hoe we op een verstandige manier kunnen verdergaan." 

Hoekstra werd gisteren geïnformeerd over het vertrek van Zoutendijk, die afziet van een tweede termijn als president-commissaris van ABN Amro. Eén van de redenen zouden de discussies over haar leiderschapstijl zijn.

'Zorgen voor stabiliteit'

De NLFI is ook bij het gesprek aanwezig. Deze beheert namens de Staat de overheidsbelangen in financiële instellingen en fungeert dus als onafhankelijke buffer tussen de minister en de staat als grootaandeelhouder.  

Op de vraag of er opnieuw een vrouw aan de top bij de bank moet komen, zegt Hoekstra: "Het belangrijkste is nu te zorgen voor stabiliteit en dat betekent ook dat je wilt dat bestuurders en leden van de raad van commissarissen hun termijn uitdienen. In dit specifieke geval kon dat kennelijk niet meer en daar laat ik mij graag over informeren."

Kijk hier het hele gesprek met de minister terug:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore