Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Kahn geeft stokje door aan tweelingzoons: 'Het zijn echt goeie gasten'

22 januari 2018 18:36 Aangepast: 19 maart 2019 11:09
Kahn opende in 1979 zijn eerste kledingwinkel. Beeld © ANP

Roland Kahn (65) doet een stapje terug bij zijn modeimperium en schuift zijn twee 34-jarige zoons naar voren. Kahn: "Ze hebben hun sporen verdiend."

De excentrieke ondernemer die groot werd met kledingwinkel Coolcat (130 winkels in vier landen) en ook eigenaar is van lingeriemerk Sapph en winkelketens America Today en MS Mode, bouwt de komende jaren stapsgewijs af. Op 1 januari 2021 treedt 'Mr. Coolcat' af als directievoorzitter van moederbedrijf Coolinvestments en ziet de multimiljonair een adviserende rol voor zichzelf weggelegd.

Zijn zoons Joshua en Jonathan, een eeneiige tweeling, nemen het stokje over. Kahn: "Twee kunnen meer dan één. Het zijn echte goeie gasten. Ze zijn niet naar voren geschoven omdat ze toevallig mijn zoons zijn. Daar zou ik ze écht geen plezier mee doen. Ze hebben hun sporen verdiend."

Verschillende rollen

Beide zijn al langere tijd werkzaam in het bedrijf, vertelt Kahn. "In verschillende rollen. Joshua zit al tien jaar in de zaak. Hij is direct na het behalen van zijn diploma Fashion & Management aan mode-instituut AMFI toegetreden. Hij is begonnen als inkoopassistent bij Coolcat, doorgegroeid tot inkoper en is nu inkoopmanager van America Today."

Miniatuurvoorbeeld

Zijn tweelingbroer Joshua deed eerst ervaring op in het bedrijfsleven. Kahn: "Hij heeft tijdens zijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam stages gelopen bij KPMG, investeerder Bencis en ING. Die laatste bood hem binnen veertien dagen een contract voor onbepaalde tijd aan. Hij heeft er uiteindelijk 3,5 jaar gewerkt en is toen naar Amerika vertrokken."

Daar volgde Jonathan een MBA-studie (Master of Business Administration) aan de particuliere Pepperdine-universiteit in Malibu, een voorstad van Los Angeles. Kahn: "Hij presteerde daar van zijn leergroep het allerbeste", aldus zijn trotse vader, die ook nog vertelt hoe de tweeling tijdens hun studietijd een bedrijfje runde dat scooters importeerde uit China.

Consigliere

Voor zichzelf ziet Kahn in de toekomst een opvallende rol weggelegd. "Dan word ik met een mooi woord consigliere", zegt hij. "Een rol waarin ik mijn kennis zo veel mogelijk wil delen met andere mensen. En daarnaast wil ik meer gaan reizen. Ik ben onlangs met mijn dochter naar Vietnam en Cambodja geweest en wil nu ieder jaar een paar nieuwe landen pakken." 

Maar helemaal stoppen met werken, dat zit er niet in. Kahn: "Tijdens die reizen wil ik frisse ideeën opdoen voor nieuwe ondernemingen. En ondertussen meer bezig zijn met anti-aging want ik wil 120 jaar worden. Ik ben een enorm gelukkig mens."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore