Geld en Werk

Microsoft Nederland geeft jonge vaders zes weken babyverlof

10 januari 2018 11:32 Aangepast: 22 januari 2018 00:02
Beeld © ANP

Als je bij Microsoft Nederland vader wordt, of zorg moet dragen voor een ziek familielid, dan zit je er als werknemer goed bij. Het bedrijf breidt de verlofregelingen flink uit.

In navolging van ING, dat vorig jaar het vaderschapsverlof uitbreidde naar een maand, komt nu ook Microsoft Nederland met ruimere verlofregelingen. Nieuwbakken vaders of partners krijgen zes weken in plaats van de wettelijke twee dagen betaald verlof, en vrouwen twintig in plaats van zestien weken.

Ook het zorgverlof voor naaste familieleden die ernstig ziek zijn, is verhoogd bij het techbedrijf: daarvoor krijgen werknemers voortaan vier weken volledig betaald vrij. Mensen die een kind adopteren krijgen zes weken vrij, in plaats van de verplichte vier.

Personeelstekort

In een blogpost legt Rawan Shalboub, hr-directeur van Microsoft Nederland, uit dat het belangrijk is om deze voordelen te geven aan werknemers, zodat ze 'zich beter kunnen focussen op wat het belangrijkste is in verschillende periodes in hun leven'. "We geven met trots ruimte aan een gezonde werk-privébalans", schrijft ze.

Het beleid zal daarnaast een positieve invloed hebben op het aantrekken van (jong) ict-talent. De ict-sector in Nederland kampt al een tijd met een tekort aan personeel, afgelopen jaar zei een kwart van de bedrijven daar last van te hebben. Dat belemmert de groei van ict-bedrijven.

Kabinet wil meer verlof

Het kabinet is ook van plan om de wettelijke regeling voor vaderschapsverlof op te rekken. Het minimum aantal dagen betaald verlof moet van twee naar vijf worden opgetrokken en daarnaast kunnen nieuwe vaders ook nog extra verlof opnemen, dat voor 70 procent wordt doorbetaald. De wet treedt naar verwachting in werking op 1 januari 2019.

`