Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Amerikaanse startup regelt een echte Rolex voor maar 150 dollar

29 december 2017 11:45 Aangepast: 29 december 2017 12:26
Voor de meeste mensen is een Rolex onbetaalbaar. Beeld © AFP

Rondlopen met de nieuwste exclusieve klokjes om je pols, zonder een vermogen uit te geven? De Amerikaanse horloge-startup Eleven James maakt het mogelijk. Als het aan hem ligt, blijft het niet alleen bij Rolex en Cartier.

Een abonnement afsluiten op horloges, dat is het idee van Eleven James. Iedere drie maanden krijg je een nieuw horloge toegestuurd, het 'oude' stuur je dan terug. Net zoals Netflix vroeger werkte, toen het nog dvd's rondstuurde.

Kiezen of laten kiezen

De startup heeft verschillende abonnementsstructuren. Zo kun je zelf telkens een nieuwe uitzoeken. Maar goedkoper is het om de keuze voor een horloge over te laten aan Eleven James. Je kiest dan alleen wat voor soort horloge het beste bij je past. Klassiek of sportief bijvoorbeeld. Vervolgens maak je de keuze hoeveel je iedere maand uit wil geven. De abonnementskosten lopen uiteen van 150 tot 500 dollar.

En blijft de liefde nou wederzijds, dan kun je ervoor kiezen om het horloge te kopen.

Wie voor de goedkoopste optie gaat, kan al met een budgetmodelletje Rolex om de pols lopen. De Rolex Explorer II bijvoorbeeld. Die kost nieuw in de winkel 7450 euro. Drie maanden huren kost omgerekend 375 euro. Niet goedkoop, maar wel een minder zware aanslag op je spaarrekening.

Miniatuurvoorbeeld

Rolex Explorer II. (foto: Eleven James)

Dure klokjes

Met een beetje geluk valt bij het duurste abonnement, dat van 500 dollar per maand dus, de 19.500 euro kostende Audemars Piguet Royal Oak Offshore op je mat.

Miniatuurvoorbeeld

Audemars Piguet Royal Oak Offshore. (foto: Eleven James)

Het allerduurste horloges die gehuurd kunnen worden zijn onderstaande Patek Philippe en Audemars Piguet. Beide horloges kosten 1200 dollar per maand. Voor dat bedrag zijn ze ook meteen verzekerd tegen schade en diefstal. Wie het horloge zelf kwijtraakt, zal wel de portemonnee moeten trekken.

Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

Patek Philippe Nautilus Chronograph 5980-1A en Audemars Piguet Royal Oak Chronograph. (foto: Eleven James)

Het onbereikbare bereikbaar maken

Ceo Olivier Reza hoopt met zijn bedrijf dure spullen die normaal voor de meeste mensen onbereikbaar zijn, bereikbaar te maken. Hij wil binnenkort ook met een soortgelijke verhuurservice komen voor juwelen en kunst, vertelde hij onlangs aan de NY Times.

Eleven James begon vier jaar geleden met alleen herenhorloges. Sinds afgelopen jaar kunnen ook vrouwen er terecht. Om de portefeuille dure horloges uit te breiden haalde de startup begin dit jaar 30 miljoen dollar kapitaal op.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van