Geld en Werk

Bedrijven kiezen voor luxere en duurdere kerstpakketten

18 december 2017 06:14 Aangepast: 18 december 2017 15:52
Beeld © ANP

Dit jaar belonen opnieuw meer bedrijven hun werknemers met een kerstgeschenk. Ook geven ze meer geld uit dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Z langs verschillende kerstpakketaanbieders.

De gemiddelde waarde van een kerstpakket is de afgelopen vier jaar met 10 procent gestegen tot zo’n 40 euro, constateert cadeauwebsite Tintelingen op basis van de eigen omzetten. Tintelingen, dat onderdeel is van Sligro, levert dit jaar aan 350.000 mensen een kerstcadeautje.

Ook marktleiders Kerstpakkettenkiezer en Makro merken dat bedrijven meer uitgeven aan het eindejaarsgeschenk. Makro: "Het is een trend die we vorig jaar ook zagen en nu verder doorzet. Gemiddeld geven bedrijven ruim 40 euro uit bij ons."

Douchescrub en een geurdifuser

Volgens Tintelingen beloont het midden- en kleinbedrijf zijn personeel het royaalst. "Dan moet je denken aan bedragen rond de 60 tot 70 euro." De zorg - waar ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties  onder vallen - blijft juist achter bij het gemiddelde.

Alle kerstgeschenkaanbieders die RTL Z sprak, geven aan dat dit jaar meer bedrijven een eindejaarsgeschenk willen geven in vergelijking met vorig jaar. Makro: "De crisis is voorbij. Dat merk je ook aan de inhoud. Vorig jaar zat er vooral veel food in de pakketten. Nu verkopen we meer lifestyleproducten." Goedlopend is een pakket met douchescrub, geurdiffuser en opbergmand.

Biologisch en fairtrade

Werknemers zitten niet meer te wachten op een kerstpakket vol ongezonde producten, merken de aanbieders. Kerstpakkettenkiezer: "Duurzame kerstpakketten met biologische producten en fairtradeproducten staan dit jaar met stip bovenaan de wensenlijst van de werknemer."

Dus geen kaasstengels, kerststol en truffelfantasie met roomvulling, maar huisgemaakte granola, havermoutkoekjes en bananenbrood. 

Pakketten van 1000 euro

Maar wie zijn personeel echt goed wil belonen, kan natuurlijk niet met een fairtrade geurkaars aankomen. De meeste kerstpakketten gaan tot de 100 of 150 euro. De Bijenkorf stelt pakketten tot 500 euro samen.

Wie nog wat luxer wil gaan, kan bij Marvon terecht. Dit Drutense bedrijf heeft dit jaar eindejaarsgeschenken uitgezocht van 1000 euro per stuk. Wat die geschenken precies waren, wil het bedrijf niet vertellen. Maar je zou kunnen denken aan een zeldzame fles whisky of een bijzondere doos sigaren.

Meer op rtlz.nl: Vergaap je hier aan 's werelds duurste kerstpakketten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`