Ga naar de inhoud
Geld en Werk

'Elektrische auto Apple komt in 2019'

Beeld © AFP

Apple's elektrische auto lijkt concreet te gaan worden. Volgens insiders is het nu een 'committed project' geworden en kan er verscheept gaan worden in 2019, meldt Wall Street Journal.

Het technologiebedrijf werkt al een jaar aan onderzoek of een elektrische Apple-auto haalbaar is, met een team van zo'n 600 medewerkers. De mensen die het project Titan aansturen, hebben nu toestemming gekregen om dat team te verdriedubbelen, schrijft Wall Street Journal. 

Apple heeft mensen in dienst die expert zijn in zelfrijdende auto's, maar volgens de laatste geruchten zou de eerste Apple-auto niet volledig zelfsturend worden. 

Kennis van telefoons handig in auto's
De kennis die het bedrijf heeft opgebouwd in elektronica, kan handig van pas komen in het ontwerp van auto's. Zo is kennis over accu's, sensoren en de integratie van hardware met software ook van belang voor de nieuwste generatie auto's. Topman Jeff Williams merkte tijdens een conferentie in mei nog op: "De auto is het ultieme mobiele apparaat, niet waar?'' 

Het op de markt brengen van de auto in 2019 is nog wel een ambitieus plan voor een bedrijf zonder ervaring, stellen experts. Zelfs als de ontwerpen en prototypes al snel klaar zijn, moet de auto nog een lange reeks tests doorstaan voor hij de weg op mag. Ook binnen Apple heerst scepcis over de haalbaarheid van de 'shipping date' in 2019.