Geld en Werk

Lerarenstaking: 'Werkgever, wees flexibel voor ouders'

05 december 2017 16:22 Aangepast: 05 december 2017 16:23
In oktober waren kinderen welkom bij ING. Beeld © ANP

De lerarenstaking op 12 december gaat door. Ouders hebben een week de tijd om opvang te regelen voor hun kroost of een dag vrij te vragen. Dat is ook onhandig voor werkgevers, al moeten die flexibel zijn, vindt HR-adviseur Ruben van Mourik.

De werkgever die denkt dat het onmogelijk is om het personeel een dag thuis laten werken, of weigert toe te staan dat de kinderen één dagje meegaan naar kantoor, is verkeerd bezig. Het zijn volgens Ruben van Mourik, die werkgevers adviseert over personeelsbeleid, goede oplossingen om een stakingsdag te lijf te gaan.

"We leven in een tijd waarin een werkgever pas aantrekkelijk is als die enige flexibiliteit toont", legt hij uit. "Ga dus niet meteen in de rechten- en plichtenmodus." Daar wordt geen enkele werknemer namelijk gelukkig van. En met de huidige krapte op de arbeidsmarkt wil je als werkgever het personeel wel tevreden houden.

Water bij de wijn

Volgens Van Mourik moet de baas dus meedenken met de privésituatie van zijn werknemers. Een werkgever moet zich verplaatsen in de werknemer. Al maakt Van Mourik wel duidelijk dat het probleem van de werknemer natuurlijk niet automatisch het probleem is van de baas. Iedereen moet water bij de wijn doen.

Geen recht op zorgverlof

Papa's en mama's die denken recht te hebben op een zorgverlofdag zullen bedrogen uitkomen. De stakingsdag wordt tijdig genoeg aangekondigd, dus het is geen calamiteit, legt FNV-bestuurder Jan Boersma uit. Zorgverlof is bedoeld om zorg te geven aan een kind dat acuut ziek thuis zit.

Kinderen mee naar werk

Kinderhaters op kantoor zullen er minder blij van worden, maar een dag de kinderen meenemen naar het werk is geen gek idee, vindt opvoeddeskundige Marina van der Wal. "Het is goed als kinderen weten waar de ouders hun geld verdienen en wat ouders zoal overdag doen."

Ongevraagd je kind rond laten rennen door de kantoortuin is natuurlijk niet hoe het moet. Voor je het weet trekt een koter zijn poepbroek uit onder het bureau van de directeur, geeft Van der Wal als voorbeeld. Ook hier geldt: maak duidelijke afspraken.

Kantoor als kinderopvang

Beter nog: zorg als werkgever dat je op die ene stakingsdag iets regelt als werkgever. Huur een paar studenten van de Pabo in die de kinderen op kantoor opvangen en vermaken, suggereert ze. Het personeel mag daar best wat voor betalen. "Het is immers een privéprobleem, dat moet je zelf financieel oplossen."

Dat hoeft het personeel van ING niet. Net als bij de vorige lerarenstaking regelt de bank de opvang op een viertal locaties in het hele land. "We hebben toen veel positieve reacties gekregen. Vanmiddag hoort ons personeel dat ze voor volgende week hun kinderen weer kunnen opgeven", aldus woordvoerder Arjen Boukema.

Zo'n vijfhonderd kinderen kwamen een dagje knutselen en films kijken op het werk van papa of mama. De bank huurde toen een speciaal evenementenbureau in.

Werkgever te traditioneel

Die luxe zullen de meeste werkende ouders waarschijnlijk niet hebben. Van Mourik merkt dan ook dat het in de praktijk lastiger gaat dan gehoopt. "Werkgevers zitten vaak nog in een traditionele modus."

Het is helemaal terecht dat de leraren actievoeren, betoogde Peter van Zadelhoff eerder op RTL Z:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`