Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Champagne en kaviaar: meest extravagante kerstpakket is Brits

Beeld © Fortnum and Mason

Laat die geurkaarsen, kaasstengels en onduidelijke bubbelwijn maar zitten. Wie zijn werknemers echt goed wil belonen, haalt de kerstpakketten dit jaar in Groot-Brittannië.

Gemiddeld geven bedrijven in Nederland zo'n 40 euro uit per kerstpakket. De meest luxe pakketten komen uit op 150 euro. Maar het kan altijd extravaganter. Wat dacht je van een doos ter waarde van 6000 pond (6800 euro)? Maar het kan nog veel gekker: 's werelds duurste kerstpakket ooit heeft de waarde van een Tesla.

Kaviaar van Beluga

Het Britse Harrods biedt een kerstpakket aan van 5000 pond, The Ultimate. Daarin zit vooral veel drank, waaronder een aantal flessen exclusieve wijn, een fles champagne, cognac en single malt whisky. Ook zitten er bijzondere theeën en kazen in en een potje kaviaar van Beluga ter waarde van zo'n 700 pond.

Miniatuurvoorbeeld

Dit is het meest exclusieve kerstpakket van Harrods: The Ultimate (Bron: Harrods)

Truffels, florentines

De eveneens Britse winkel Fortnum and Mason doet daar nog een schepje bovenop. Voor 6000 pond per stuk kun je je personeel The Imperial Hamper cadeau doen.

Daarin zit roze en gouden champagne, een fles met 40 jaar oude port, allerlei soorten koffie en thee, truffels, florentines, griottes, kerstpuddings, macarons, nootjes en honing. Ook de gerookte zalm, ham en kaviaar ontbreken niet.

Miniatuurvoorbeeld
Dit kerstpakket The Imperial Hamper van Fortnum and Mason kost 6000 pond per stuk. (Bron: Fortnum and Mason)

Champagne van Lady Diana

Miniatuurvoorbeeld

Het duurste kerstpakket ooit werd in 2014 aangeboden door de online webshop VeryFirstTo, die zich richt op de welgestelden. Voor het duizelingwekkende bedrag van 85.000 euro kreeg je onder andere een potje zeer zeldzame Almas-kaviaar. Die wordt geoogst uit de albinosteur. Dit potje alleen al kost 6250 pond.

Een ander topproduct in dit pakket is een champagne van Moet & Chandon Dom Perignon uit 1961, die geschonken werd op het huwelijk van of Prince Charles and Lady Diana. Waarde: 7000 pond.