Ga naar de inhoud
Geld en Werk

'Nederlanders kopen voor tientallen miljoenen aan bitcoins'

Beeld © Getty

Nederlanders hebben via wisselkantoor BTC Direct dit jaar voor 25 miljoen euro aan bitcoins gekocht. Deze digitale munten zijn door de koersstijging van de afgelopen maanden meer dan 80 miljoen euro waard.

De gemiddelde aankoopkoers was 2300 euro, zo meldt BTC Direct op zijn website. Veel Nederlanders waren er dan ook relatief vroeg bij, aangezien de koers op moment van schrijven bijna 10.700 dollar, zo'n 9000 euro, bedraagt.

0,25 bitcoin

Nederlanders kochten ongeveer 0,25 bitcoin per transactie. De meeste bitcoins worden verhandeld in Amsterdam. Daarna volgen Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Opvallend genoeg kopen Brabanders per transactie de meeste bitcoins: 0,29. De Friezen staan onderaan met 0,18 bitcoin per transactie. 

De meest bitcoin-handelaren zijn tussen de 25 en 34 jaar oud, schrijft BTC Direct. Ook jongeren kopen bitcoins: 15 procent van de handelaren is tussen de 18 en 24 jaar oud. 

10.000 dollar

De koers van de bitcoin is vannacht op westerse beurzen voor het eerst door de 10.000 dollar gegaan. Daarmee is de munt in een jaar tijd ruim 1260 procent in waarde toegenomen.

De 10.000-dollargrens was al een aantal dagen in zicht, nadat de cryptocurrency afgelopen weekend voor de zoveelste keer dit jaar een flinke sprong omhoog maakte.

Wat zijn bitcoins, en moet je ze kopen?

 

RTL Z Beurs Inside

Als je alles wilt weten over de beurs en waar de beste kansen liggen, meld je dan aan voor het interactieve online programma RTL Z Beurs Inside. Elke maandag live te zien om 20.00 uur.