Geld en Werk

Verhuurder droomauto’s Supercar Experience over de kop

22 november 2017 15:26 Aangepast: 23 november 2017 11:54
Lamborghini Gallardo bij de 78e International Motor Show in Genua Beeld © ANP

Graag weten hoe het voelt om in een superdeluxe Lamborghini of Ferrari te rijden, maar geen geld genoeg? Dan kon je terecht bij Supercar Experience. Het Amsterdamse bedrijf waar klanten voor een bescheiden bedrag even in een exclusieve sportauto konden scheuren, is echter failliet.

Supercar Experience werd in 2014 opgericht door ondernemers Niels Keizer en Michiel van der Schaaff. Zij begonnen met een Lamborghini Gallardo, en bouwden hun stal uit met een Ferrari F430 F1 Spider en twee Audi's. Daarnaast verhuurt Supercar Experience ook andere exclusieve merken.

Italiaanse vechtstier

Op de website van het bedrijf glimmen de Lamborghini's, Jaguars en Maserati’s je tegemoet, met bijbehorende wervende teksten. "Onze parelwitte Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder staat voor je klaar. Het opzwepende geluid van de 5.2 liter V10 zal niet onopgemerkt blijven, laat staan het glimmende witte uiterlijk van deze Italiaanse vechtstier."

Een ritje van 20 minuten in zo'n 'vechtstier' maakte je voor een actieprijs van 99 euro. Een rit van een uur kostte 199 euro. Ook is het mogelijk om voor rond de 700 euro een hele dag een droomauto te huren, bijvoorbeeld voor een evenement of huwelijk. "Binnen no time zijn jullie bij het stadhuis", aldus de site.

Over de kop

De ambities van Supercars Experience waren groot. In een interview zei een van de oprichters vorig jaar het wagenpark verder uit te willen bouwen, en actiever te worden op Nederlandse auto-evenementen. Gisteren ging de onderneming echter over de kop. Na uitspraak van het faillissement werd Daniël Sjouke tot curator benoemd.

Sjouke weet nog niet waar het mis ging. "Dat is nog te vroeg om te zeggen, en moet nog worden onderzocht." Het bedrijf was onbereikbaar voor een toelichting. Oprichter-eigenaar Niels Keizer wil geen commentaar geven.

Zorgelijk

Uit het laatste jaarverslag blijkt wel dat de situatie eind vorig jaar al zorgelijk was. Vanwege het negatieve eigen vermogen en tegenvallende resultaten was het 'het voortbestaan van de onderneming onzeker', aldus het verslag.

Uit gebruikersrecensies blijkt verder dat niet iedereen even enthousiast over het aanbod was. Sommige klanten vonden het een onvergetelijke ervaring, maar veel anderen klaagden over veelvuldig geannuleerde afspraken, slechte klantenservice en onbereikbaarheid.

Nadat het bedrijf begin deze maand liet weten dat alle ritten dit jaar vervallen en klanten hun geld niet terugkrijgen, schrijven gedupeerden ook over oplichting. Sommigen willen aangifte doen. 

Mogelijk snelle doorstart

Op de website kunnen klanten voorlopig geen korte rit meer boeken. Maar de daghuur voor huwelijken en evenementen is opmerkelijk genoeg nog wel mogelijk. Volgens de curator worden op dit moment de mogelijkheden van een doorstart onderzocht. "De kans bestaat dat dit op snelle termijn al kan, maar ik moet een slag om de arm houden."