Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geld en Werk

Webshops stunten met servicevoorwaarden: waar ben je het beste uit?

21 november 2017 15:03 Aangepast: 22 november 2017 15:42
Sinterklaasdrukte bij distributiecentrum PostNL. Beeld © ANP

Honderd dagen bedenktijd, op zondag bezorgd of retourpakketjes bij je thuis opgehaald: met de feestdagen in zicht halen de grote webwinkels alles uit de kast om klanten te trekken. Waar gaat dit stoppen? ING's retaildeskundige Dirk Mulder ziet zelfs een toekomst voor bezorging tot in de kledingkast.

Dacht je dat online shoppen niet nóg gemakkelijker kon worden? Daar denken de webshops anders over. De servicevoorwaarden worden nog maar eens aangescherpt met de feestdagen in zicht.

Stunten

Wehkamp stunt dit seizoen met de voorwaarden: de klant krijgt niet 14 maar 60 dagen bedenktijd en de pakketjes worden ook op zondag bezorgd, zonder extra kosten.

De andere webshops doen er niet veel voor onder. Het zijn kleine verschillen, maar ook die kunnen een consument overtuigen, zegt Mulder. Kijk maar eens naar het overzicht van de belangrijkste servicevoorwaarden van de vier grootste webshops in Nederland.


Alleen de grootste overleeft

Mulder ziet de strijd nog niet zo snel eindigen. Volgens hem zetten de bedrijven alles op alles op de grootste te worden of te blijven. "Men heeft het idee dat alleen de grootste kan overleven."

In China en de Verenigde Staten zijn bedrijven als Alibaba en Amazon zo groot dat de concurrentie nauwelijks een kans heeft. Volgens Mulder kijken Nederlandse bedrijven goed naar de internationale voorbeelden. Ook hier wordt de winst vrijwel altijd weer teruggeïnvesteerd in het bedrijf om de concurrentie de baas te zijn. "In betere klantenservice, snellere systemen, noem maar op."

Bezorging tot in de kledingkast

Wie nu denkt dat het toppunt van service in zicht is, heeft het mis. Mulder: "Nu is het bezorging tot in de keuken, maar misschien gaan we wel naar bezorging tot in de koelkast."

Zalando die je nieuwe t-shirts al in je kast legt, ziet hij ook wel gebeuren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van