Geld en Werk

Koerssprong na herstel bij bouwer Heijmans

01 november 2017 11:02 Aangepast: 01 november 2017 11:15
Beeld © ANP

Bouwbedrijf Heijmans heeft goede resultaten over het derde kwartaal gepresenteerd. Beleggers zetten het aandeel in de ochtendhandel 7,8 procent hoger op 9,85 euro.

Daarmee zit Heijmans weer boven de koers van een jaar geleden. Vorige herfst kelderde het aandeel na tegenvallende resultaten, vooral als gevolg van probleemprojecten.

Afgelopen zomer bleek al dat Heijmans opkrabbelde. In de eerste helft van het jaar boekte de bouwer voor het eerst sinds 2011 weer winst.

Herstel zet door

Uit de cijfers over het derde kwartaal blijkt dat het herstel in de afgelopen maanden heeft doorgezet. Heijmans profiteert onder meer van de aangetrokken woningmarkt.

Heijmans wil daarom eerder dan gepland bepaalde leningen aflossen. Een kredietfaciliteit wordt vervroegd teruggebracht van 176 miljoen euro naar 156 miljoen euro. Dit is drie kwartalen eerder dan voorzien in de afspraken met de banken.

"We trekken de positieve lijn die we schetsten bij de halfjaarcijfers verder door", zegt bestuursvoorzitter Ton Hillen in een persbericht. De omzet ontwikkelde zich in het derde kwartaal volgens de bouwer 'conform verwachting' en de orderportefeuille bevond zich per eind september 'op goed niveau'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van