Geld en Werk

ING stopt 300 miljoen euro in nieuw fintechfonds

25 oktober 2017 19:56 Aangepast: 25 oktober 2017 23:13
Een kantoor van de ING bank in Amstelveen. Beeld © ANP

ING richt een nieuw investeringsfonds op voor fintechbedrijven. De beheerders hebben de komende vier jaar 300 miljoen euro te besteden.

Dat geld is vooral bedoeld voor start-ups en bedrijven die al actief zijn op de markt. ING werkt naar eigen zeggen al samen met 115 fintechpartners, maar wil de snelheid van innovaties in de sector nu gaan opvoeren.

Het fonds krijgt de naam ING Ventures en wil deze samenwerkingen de komende vier jaar uitbreiden. De 300 miljoen euro wordt volledig opgebracht door ING zelf. De bank wil voornamelijk investeren in bedrijven die actief zijn in de landen waar ING zelf ook opereert, of landen waar het zelf wil uitbreiden.

ING loopt voorop

ING loopt volgens experts voorop in Nederland op het gebied van fintech. Waar de andere banken de laatste jaren kampen met interne strubbelingen, heeft ING een jong en innovatief georiënteerd managementteam opgericht. Ook profiteert de bank van het feit dat het in het buitenland flink groter is dan zijn Nederlandse concurrenten.

In 2015 benoemde de bank Benoit Legrand, die eerder ceo was van ING Frankrijk, tot directeur Fintech. Hij kreeg de taak om de grote hiërarchische bank (destijds 52.000 werknemers) te transformeren naar een hedendaags en snel schakelend techbedrijf.

Lees ook: Deze man moet van ING een snel techbedrijf gaan maken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore