Geld en Werk

Droombaan: betaald de hele wereld rondreizen

24 oktober 2017 11:23 Aangepast: 24 oktober 2017 11:30

Reisfanaten opgelet: the New York Times is op zoek naar iemand die gek is op reizen en voor de krant de hele wereld rond wil.

Ieder jaar maakt The New York Times een wensenlijst met de 52 mooiste plekken op aarde om te bezoeken. Een droomlocatie per week. Denk bijvoorbeeld aan een luxe safari in Botswana of verlaten stranden en koraalriffen in Australië.  Ook moderne musea in Athene en de beste tapas in Madrid haalden de lijst. 

Stempels en visa

Het bleef altijd bij een droomlijstje, met allerlei aparte bestemmingen. Tot nu dan. De krant zoekt een ambitieuze reiziger die het wensenlijstje om wil zetten in een reisschema.

De nieuwe correspondent moet naar iedere bestemming op de lijst en vervolgens een uitgebreid verhaal schrijven over hoe die locatie is bevallen. "De ideale kandidaat is een permanente student van het leven, en documenteert op scherpzinnige manier de wereld", schrijft de krant in de vacature.

Afhaken is heen optie

Reageren? Een paar dingen zijn belangrijk. Je paspoort moet flink wat stempeltjes en visa bevatten, zodat je kan aantonen dat je een echte wereldreiziger bent. Geen bestemming is je te gevaarlijk, te ver of onherbergzaam.

Ook moet je goed Engels spreken en actief zijn op social media. En afhaken is geen optie: wie reiscorrespondent voor The New York Times wil worden moet het hele jaar door beschikbaar zijn. 

Onduidelijk is wat je salaris zal zijn. De krant betaalt voor de reizen, maar wat je daarnaast nog aan vergoeding krijgt, blijkt niet uit de vacature.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van