Geld en Werk

Huisje kopen? Dat is dan 4005 bitcoins alsjeblieft

19 oktober 2017 13:37 Aangepast: 19 oktober 2017 13:39

De 36-jarige Lev Loginov verkoopt zijn mansion in de Londense wijk Notting Hill voor 17 miljoen pond. De koper moet wel afrekenen in bitcoins.

Het zes verdiepingen tellende pand in de buurt van Portobello Road is voor zover bekend het eerste Londense gebouw waarbij de verkopende partij alleen cryptocurrency accepteert als betaalmiddel, schrijft de Evening Standard. Vorige maand was er al wel iemand die een huis in Peckham wilde verkopen voor bitcoins, maar ook genoegen nam met ponden.

Volgens Loginov, die medeoprichter is van een vastgoedbeheerder, neemt hij met zijn opmerkelijke eis een voorschot op de toekomst. Hij verwacht dat cryptocurrencies de markt voor onroerend goed zullen veranderen. Een groot deel van de administratieve rompslomp waarmee het kopen van een huis nu gepaard gaat, zal verdwijnen, zo is zijn overtuiging.

'Banken hebben te veel regeltjes'

Transacties zullen dankzij bitcoins 'sneller, efficiënter en veel makkelijker gaan dan als je gebruikmaakt van banken die veel te veel regeltjes hebben', zegt Loginov tegen de Evening Standard.

Zijn bedrijf kocht de mansion in Notting Hill in 2013 voor 9,5 miljoen pond en voegde de appartementen in het pand vervolgens samen tot een groot huis, dat nu tegen de huidige koers 4.005 bitcoins kost.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore