Geld en Werk

Tot honderden euro's prijsverschil tussen dierenartsen

04 oktober 2017 05:59 Aangepast: 04 oktober 2017 14:19
Beeld © ANP XTRA

Dezelfde behandeling kan bij de ene dierenarts een stuk duurder zijn dan bij de andere. Bij sommige behandelingen kan het zelfs om het viervoudige gaan, blijkt uit een inventarisatie van Dierenartskiezen.nl, een prijsvergelijker voor dierenartsen.

De website wil inzichtelijk maken wat bijvoorbeeld een castratie of sterilisatie kost. "Zodat duidelijk wordt waar je in de buurt de goedkoopste behandelingen vindt. Zo kunnen mensen hun huisdier laten behandelen, ook als ze geen dikke portemonnee hebben." De site bevat tot nu toe vierduizend tarieven.

Volgens Dierenartskiezen.nl zijn dierenartsen in de Randstad gemiddeld tien procent duurder, als gekeken wordt naar castraties, sterilisaties en de meest toegepaste inentingen. Een groter aanbod van dierenartsen zorgt dus niet per se voor lagere prijzen, merkt de vergelijkingssite op.

Opmerkelijk

Het grootste, bekende prijsverschil bedraagt 370 euro. Dat is het verschil voor een castratie bij een grote hond tussen een dierenarts in Berlicum (225 euro) en een dierenarts in Hillegom (595 euro). Ook opmerkelijk is het prijsverschil tussen konijneninentingen bij een dierenarts in Wommels en zijn concullega in Renkum. Bij de eerste kosten de vaccinaties 15 euro, bij de tweede 69,50 euro. Dat is bijna vijf keer meer.

Meer op rtlnieuws.nl:
Zorgen over prijzenoorlog bij dierenarts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore