Geld en Werk

Bovag-garantie voor tweedehandsauto's verdwijnt

27 september 2017 09:35 Aangepast: 27 september 2017 09:35
Beeld © ANP

De Bovag-garantie, die veel autobedrijven geven op tweedehands auto’s, gaat verdwijnen. Volgens toezichthouder DNB is de regeling in feite een verzekering en zo zou die dan ook verkocht moeten worden.

Dat schrijft het Financieele Dagblad. Aan het verstrekken van verzekeringen zijn strenge eisen verbonden. Autoverkopers die de garantie nu aanbieden zijn strikt genomen dan ook in overtreding.

Verzekering

Volgens de toezichthouder is de garantie een verzekering omdat de garage een overeenkomst sluit en reparaties uitvoert tegen betaling van een premie. Die zit ingebakken in de verkoopprijs van de auto.

De Bovag-garantie bestaat al sinds jaar en dag, toch is er nu pas onenigheid over. Dat komt omdat Bovag opheldering had gevraagd bij DNB over de verzekeringsdefinitie die de toezichthouder aanhoudt. Daarna bleek dat DNB de regeling inderdaad als verzekering ziet.

Hoe nu verder?

Als je al een auto hebt gekocht met Bovag-garantie hoef je je geen zorgen te maken. "Wij en onze leden blijven achter de garantie staan tot er een alternatief is", zegt een woordvoerder van Bovag tegen de krant.

Waarschijnlijk wordt binnenkort besloten om via Bovags verzekeringspoot Bovemij een officiële garantieverzekering aan te gaan bieden. De vrees bestaat wel bij de branchevereniging dat garages in de tussentijd al naar een andere verzekeraar gaan, om het gat te dichten. 

Bij een garantieverzekering betaal je als klant aan een verzekeraar, waarmee je extra garantie koopt bovenop de wettelijke- of fabrieksgarantie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van