Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Woekerpolishouders kunnen schikken met Allianz

Beeld © AFP

Woekerpolishouders van verzekeraar Allianz kunnen hun zaak schikken. De verzekeraar en claimclubs Woekerpolis.nl, Consumentenclaim en Stichting Woekerpolis hebben daarover overeenstemming bereikt. Volgens de claimstichtingen is het een substantiële en ruimhartige compensatieregeling.

Volgens de claimstichtingen kunnen woekerpolishouders van Allianz individueel een regeling treffen met Allianz, afhankelijk van hun dossier.

Ab Flipse van Woekerpolis.nl: "Wij vinden het een fantastisch resultaat. Natuurlijk, we wilden honderd procent, maar hebben nu zeker tachtig procent gekregen. In compensatieafspraken buiten de rechtszaal om, moet je nu eenmaal ook iets toegeven."

Tot boven de tienduizend euro 

Hoe de compensatieregeling er precies uit ziet, zeggen verzekeraar en claimclubs niet in het openbaar. Duidelijk is wel dat in de compensatie niet alleen directe verborgen kosten zitten, maar ook rendementsderving. "In het ene geval is de compensatie 500 euro, maar in sommige gevallen gaat het om bedragen ver boven de tienduizend euro", zegt Flipse.

Het is de tweede doorbraak in de woekerpolisaffaire in een paar dagen tijd. Afgelopen vrijdag was er al een belangwekkende uitspraak van financieel klachteninstituut Kifid. En de komende periode komen er ook gerechtelijke uitspraken in collectieve claims tegen Aegon en  NN.

Geheim

Hoeveel polishouders door Allianz nu precies worden gecompenseerd blijft ook geheim. In ieder geval die zich hebben aangesloten bij de claimclubs die de regeling nu hebben bedongen. "Maar anderen die zich melden, zullen langs dezelfde lijn worden behandeld", verwacht Flipse.

Allianz was niet de grootste verkoper van woekerpolissen, maar is wel een van de grootste verzekeraars ter wereld. De uitvoering van de compensatieregeling zal naar verwachting nog zo'n half jaar in beslag nemen. 

Voor de genoemde claimclubs is de zaak met Allianz nu afgedaan. Als je het als gedupeerde niet eens bent met de regeling, dan moet je zelf achter de compensatie aan.

Dit is een artikel van