Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Codewoord discretie: zo zoeken headhunters de nieuwe Zalm

Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm verlaat ABN Amro volgend jaar. Beeld © ANP (Archieffoto)

Het is de meest in het oog springende vacature in corporate Nederland: die van bestuursvoorzitter van ABN Amro. Maar hoe selecteer je nu de juiste kandidaat? We vroegen headhunters naar de do's en don'ts bij de zoektocht naar de nieuwe Zalm.

"U heeft kennis van de Zweedse taal, u weet wat er speelt in politiek Den Haag (én de rest van de maatschappij), het verschil tussen bitcoin en blockchain kunt u dromen en last but not least: reorganiseren ziet u als een uitdaging." Het zou de tekst kunnen zijn van een personeelsadvertentie voor de opvolger van Gerrit Zalm.

Het wensenlijstje waar deze persoon (m/v) aan moet voldoen is lang. Want niet alleen de raad van commissarissen van de bank is bij het invullen van deze vacature betrokken, ook minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft er wat over te zeggen. Als aandeelhouder (met nog 77 procent in bezit) drukt hij naar verluidt een zwaar stempel op de benoeming.

Uitgebreide wensenlijst

De bank wil het liefst iemand die veel ervaring heeft in het internationale bankwezen, Dijsselbloem zou het veel belangrijker vinden dat Zalms opvolger goed aanvoelt wat er speelt in de maatschappij. Dat zal te maken hebben met de rel die ontstond toen het bestuur van de bank een bonus van een ton kreeg in 2014, terwijl de bank nog in handen van de staat was. 

Maar hoe vind je nu zo'n kandidaat, zonder dat zijn of haar naam genoemd wordt in de media en diegene daardoor bedankt voor de eer of in de problemen komt bij zijn huidige werkgever? (We noemen een VUmc of DSM, waarvan de twee bestuurders genoemd worden als opvolgers van Zalm)

Interne en externe zoektocht

Codewoord in een zoektocht naar zo'n hoge ome is dan ook 'discretie', vertelt een bron in de wondere wereld van de top-executive search. Dat is dan ook de reden dat diegene niet met naam en bedrijfsnaam genoemd wil worden: "Vertrouwelijkheid is onze grootste waarde."

Het zoeken naar een geschikte kandidaat voor een toppositie binnen een bedrijf begint overigens al lang voordat bekend wordt dat iemand opstapt. Headhunters signaleren soms zelf al dat er 'een bepaalde need' ontstaat bij bedrijven, bijvoorbeeld omdat de bestuurstermijn afloopt. Binnen het bedrijf is er dus vaak allang een traject gestart, interne kandidaten kunnen grote voordelen hebben omdat ze het bedrijf kennen. Vaak wordt parallel ook een externe zoektocht gestart omdat een raad van commissarissen 'zeker weten de beste kandidaat' wil.

'Namedropping uit den boze'

Zo'n zoektocht gaat 'highly confidential', bijvoorbeeld omdat een bedrijf beursgenoteerd is en een bestuurswisseling de koers kan beïnvloeden. Maar vertrouwelijkheid is ook belangrijk om onrust in het bedrijf te voorkomen.

Gerhard Jansen, consultant bij Berenschot, beaamt het belang van discretie. Het noemen van namen in sollicitatierondes is dan ook uit den boze: "Eerst moet je een profiel van de functie hebben, dan gesprekken met kandidaten en pas als je iemand kunt benoemen, dan breng je een naam naar buiten", legt hij uit. "Namedropping is niet chique. Het gaat over mensen die nog in functie zijn en dat uitstekend doen."

Vertrouwelijkheidsverklaring

Voordat kandidaten benaderd worden, wordt er eerst een lijst gemaakt. Daarbij wordt niet naar 'Jan en Alleman' gekeken, een headhuntersbureau heeft een uitgebreide database van bestuurders. De mensen die uiteindelijk op de shortlist komen, worden dan benaderd. Voordat er echter een gesprek plaatsvindt, moeten deze mensen eerst een vertrouwelijkheidsverklaring ondertekenen, nog zonder dat ze weten voor welke functie ze gepolst gaan worden. Ook de headhunters zelf tekenen vaak zo'n verklaring.

De geheimhouding gaat zo ver dat het kantoor zo is ingericht, dat kandidaten die op gesprek komen ongezien het pand in kunnen, buiten het zicht van de receptioniste om. "Het gaat om mensen en hun reputatie, als je dat niet goed doet, dan backfired dat op ons", legt onze bron uit.

Ondertussen wordt er nog flink geruzied over de opvolger van Zalm. Z Today dook erin:

Meer op rtlz.nl: