Geld en Werk

Providers onderzoeken afschaffing roaming Benelux

10 november 2015 15:28
Telecomproviders uit Nederland, België en Luxemburg gaan onderzoeken of de kosten voor roaming binnen de Benelux totaal afgeschaft kunnen worden Beeld © ANP

Providers uit de Benelux gaan onderzoeken of de roamingkosten voor bellen en internetten in het gebied totaal kunnen verdwijnen.

Telecomproviders uit Nederland, België en Luxemburg gaan onderzoeken of de kosten voor roaming binnen de Benelux totaal afgeschaft kunnen worden, schrijft minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Als de samenwerking doorgang zou vinden, zou die verder gaan dan de afschaffing van roamingkosten op Europees niveau. Binnen heel Europa kunnen gebruikers vanaf 1 juli 2017 zonder extra kosten bellen en internetten, maar wel binnen de grenzen van 'normaal gebruik'. Wat die grenzen precies zijn, is nog niet besloten. Een samenwerking tussen telecomproviders in de Benelux moet die grenzen totaal schrappen.

Kosten schrappen
Wie vanaf 1 juli 2017 in de EU meer belminuten of data gebruikt dan die nog te bepalen norm, moet namelijk alsnog roamingkosten betalen. Wel liggen die lager dan de huidige kosten van 20 cent per MB en 19 cent per minuut. Volgend jaar dalen die kosten naar maximaal 5 cent per minuut of MB, vanaf 2017 samen ze mogelijk nog verder. Of die kosten in de Benelux totaal geschrapt kunnen worden, moet uit het onderzoek van de providers blijken.

Bron: Bright.nl. Elke maandag om 21.30 uur Bright TV op RTL Z.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore