Geld en Werk

Geen eindejaarsrally? Beleggers terughoudend over de beurs

29 oktober 2016 09:42 Aangepast: 30 oktober 2016 09:57
Beeld © AFP (Archieffoto)

Nederlandse beleggers hebben nog altijd een groot vertrouwen in de economie en de beurs. De ING beleggersbarometer blijft op het relatief hoge niveau van 137 staan. Voor de komende maanden zijn ze wel iets voorzichtiger. Van aandelen van eigen bodem en onroerend goed verwachten beleggers het meest.

Meer dan de helft van de beleggers denkt dat de AEX zal stijgen. Voor eind januari gaan ze gemiddeld uit van een AEX-stand van 459 punten. Ten tijde van het onderzoek stond de AEX op 450, maar de AEX-index staat inmiddels meer dan 455 punten

Dat betekent dat ruim de helft van de koersstijgingen die de beleggers volgens het onderzoek voor de komende drie maanden verwachten al is gerealiseerd.

Alibaba, ASML en Google

Bijna een derde van de beleggers denken dat je nu goed in risicovolle sectoren kunt beleggen. Maar een nog groter deel, 38 procent, wil daar juist minder geld in steken.

Naast Nederlandse aandelen zijn beleggers ook enthousiast over van aandelen in Azië. Van de technologie aandelen verwachten beleggers het meeste van Alibaba, ASML en Google.

Huizen

Nu de huizenprijzen weer stijgen zijn beleggers ook meer geneigd hier geld in te stoppen. Ruim een op de vier wil meer in onroerend goed beleggen of erin investeren.

Meer op rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van