Geld en Werk

KPN bezuinigt 300 miljoen in drie jaar tijd

07 maart 2016 08:10 Aangepast: 01 augustus 2017 05:00
Het bedrijf gaat vooral bezuinigen op de IT Beeld © ANP

KPN gaat tot eind 2019 minimaal 300 miljoen euro extra bezuinigen. In totaal komen de kostenbesparingen in deze periode daardoor uit op 750 miljoen euro.

Het bedrijf gaat vooral bezuinigen op de IT, systemen en netwerken. Die moeten simpeler worden, maakt het bedrijf bekend tijdens een Capital Markets Day voor beleggers en analisten. 

De telecommaatschappij denkt door de bezuinigingen, de zon harder te laten schijnen in het bedrijf. "De verdere vereenvoudiging zal naar verwachting resulteren in een verbeterde dienstverlening en hogere klanttevredenheid", jubelt het in het persbericht.

Geen banenverlies
Komende jaren neemt naar verwachting het dataverkeer toe, ook omdat er steeds meer apparaten verbonden worden met het internet. Het bedrijf verwacht dat dit de omzet op de consumentenmarkt omhoog zal pushen.

Het bedrijf meldt geen banenverlies en dat wordt ook bevestigd door de woordvoerder. "Dat is ook geen doel op zich, we gaan kijken hoe we de efficiëntie verder kunnen verhogen. Daar hebben we de afgelopen jaren al mooie resultaten mee geboekt.''

Giga bonus topman
Vorige maand kwam het bedrijf nog in het nieuws, nadat KPN-topman Eelco Blok in 2015 een bonus heeft gekregen van ruim een miljoen euro. FNV zegt dat dit niet uit te leggen is aan de werknemers die steeds met bezuinigingen te maken hebben.

KPN krijgt er komende tijd een pittige concurrent bij, door de fusie tussen Vodafone en Liberty Global, het moederconcern van kabelbedrijf Ziggo. Door de samenvoeging ontstaat er een nieuwe reus, die het volledige pakket met bellen, internet en tv kan aanbieden. Daarmee gaan ze KPN vermoedelijk flink op de hielen zitten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore