Geld en Werk

Ad (57) is niet te oud voor een baan, bewijst hij met hippe website

03 november 2016 18:07 Aangepast: 04 november 2016 07:18
Ad Plugers Beeld © Adismeerdaneengetal.nl

Ad Plugers zoekt een baan. Maar als je 57 bent, is dat nog niet zo makkelijk. De Brabander rekent met een ludieke website af met de vooroordelen over zijn leeftijd.

"Ik ben echt nog wel van deze tijd", "ik heb wel energie" en "ik weet heel goed hoe een computer werkt", bewijst Ad op zijn website Adismeerdaneengetal.nl. Sinds januari is hij aan het solliciteren, maar naar eigen zeggen drie tot vier keer per week krijgt hij te horen dat hij 'te duur' is. "Dan hebben we het nog helemaal niet over mijn salaris gehad, dus ze bedoelen gewoon dat ik te oud ben."

Krantenwijk

Een krantenwijk, dat is wat Ad nu doet. Ter vervanging van een ziek familielid. Maar liever heeft hij een baan als bouwkundig tekenaar/ontwerper of teammanager. Werk dat aansluit bij wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan.

Het idee voor de website kwam van zijn schoonzoon, die een paar jaar geleden ook een website maakte om een baan bij een reclamebureau te krijgen. "Dat leverde hem best wat op. Ik dacht: waarom zou ik het niet proberen?"

'Ad flusht jouw cache'

Het is een gimmick geworden met een filmpje waarin Ad op zijn racefiets iemand omver fietst en 'Ad flusht jouw cache terwijl hij je big data via de cloud op je linuxserver knalt. Zo hosselt die man!' bij het vooroordeel dat 55-plussers niet met computers overweg kunnen. "We hadden een hele serieuze site kunnen maken, maar die zou aan bijna iedereen voorbij gaan. Daar zijn er meer van. Dat we dat niet hebben gedaan, neemt niet weg dat deze site een serieuze boodschap heeft."

De site heeft succes: sinds maandagavond hebben zo'n 400 mensen hem een contactverzoek gestuurd via Linkedin en hij is zelfs al benaderd door twee bedrijven die hem hebben uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van