Economie

TreeWiFi hangt de bomen vol met gratis wifi

09 april 2016 08:02 Aangepast: 31 juli 2017 20:30
Beeld © TreeWiFi

In Amsterdam geven bomen gratis wifi, mits je je brommer thuis laat. Het initatief TreeWiFi wil aandacht trekken voor het onderwerp fijnstof. Op het moment dat de lucht schoon is, worden alle bewoners in de buurt beloond met gratis internet.

TreeWiFi ziet er uit als een vogelhuisje en hangt tegen de stam van een boom langs drukke straten en op pleintjes. De iconische ronde ingang van het huisje laat geen vogel binnen, maar lucht. De ring waardoor de stadslucht opgenomen, laat met rood of groen zien of de lucht schoner dan wel viezer is geworden.

Groen licht 
Bij groen licht geeft de TreeWiFi een beloning: gratis wifi voor de hele straat. Dus weg met die peuken in het park en niet met je brommer op het pleintje. "Door juist in de longen van de stad luchtvervuiling zichtbaar te maken, denk ik buurtbewoners meer betrokken bij het onderwerp te maken," zegt maker Joris Lam. "Met gratis wifi en coole lampjes die de boombladeren verlichten, hoop ik de duidelijke voordelen van de fiets en de tram te laten zien."

 

Woohoo! It took a few nights of coding but TreeWiFi now shows the presence of fine particulate matter like smoke with a status light. The more particulate matter, the more lights turn red.

Posted by TreeWiFi on Monday, April 4, 2016

Lam is op het moment de eerste huisjes aan het bouwen en hoopt ze eind deze maand op te hangen. De aanschaf van de sensoren, neopixel-led-ringen en lasergesneden huisjes betaalt hij van de 1000 euro die hij door het geven van de beste pitch kreeg van de Awesome Foundation

Bron: Bright.nl. Kijk ook naar Bright TV, elke maandag om 21:30 op RTL Z.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore