Geld en Werk

Nederlandse clouddienst biedt 1TB gratis opslag

29 oktober 2015 17:36 Aangepast: 29 oktober 2015 23:51

Een Dropbox-concurrent van de Nederlandse webhostingpartij TransIP biedt 1 terabyte (TB) gratis cloudopslag. Al je data worden op Nederlandse servers opgeslagen.

De nieuwe dienst, genaamd Stack, is vanaf vandaag online. TransIP-klanten hebben voorrang: zij kunnen een uitnodiging krijgen om de clouddienst als eerste te proberen. Via de website kunnen mensen zich inschrijven om ook gebruik te maken van Stack. Deze uitnodigingen worden al naar mensen verstuurd.

Nederlandse servers
Stack concurreert met andere clouddiensten als Dropbox, Google Drive en Box, maar biedt met 1TB veel meer opslagruimte dan de gratis varianten van de concurrentie. TransIP meldt dat alle bestanden met een krachtige versleuteling op Nederlandse servers worden opgeslagen. Dropbox, Google Drive en Box gebruiken Amerikaanse servers, waar menigeen kritisch op is wegens de spionagepraktijken van de Amerikaanse geheime dienst NSA.

De clouddienst van TransIP synchroniseert tussen verschillende apparaten, zoals laptops, smartphones en tablets. Ook kunnen gebruikers mappen met anderen delen. "Geen analyse van je bestanden, geen spiekende ogen naar je foto’s, alleen jij kunt erbij", aldus TransIP.

Pleziertje doen
TransIP meldt dat de opslag van data steeds belangrijker wordt: "Over vijf jaar gaan de prijzen van clouddiensten toch wel omlaag, dus waarom zouden we daar alvast niet mee beginnen? Het is leuk om onze klanten en niet-klanten een plezier te doen, en hopen natuurlijk dat Stack-gebruikers nog andere diensten bij ons aanschaffen, zoals een domeinnaam", aldus een woordvoerder tegenover RTL Z.

Degenen die meer dan 1TB cloudopslag willen, kunnen voor 10 euro per maand 2TB of 50 euro per maand 10TB nemen. Voor Stack zijn apps voor iOS en Android en een desktop-client voor Windows beschikbaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore