Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Online supermarkt Picnic heeft nu al een wachtlijst

Beeld © ANP

De nieuwe 'supermarkt' Picnic, die gisteren van start is gegaan in Amersfoort, heeft al zoveel aanmeldingen gekregen dat het een wachtlijst heeft moeten starten.

Het bedrijf kan de aanvragen niet aan, schrijft de Telegraaf. Als je je nu aanmeldt, kom je op een wachtlijst te staan. Een logistieke kwestie, volgens de oprichters, want het heeft niet genoeg elektrische auto's om de boodschappen de bezorgen. Die worden speciaal voor Picnic gemaakt, met een koelsysteem erin en in een klein formaat zodat andere weggebruikers er geen last van hebben tijdens het bezorgen.

Picnic is vooralsnog alleen in Amersfoort actief, maar heeft al 10.000 downloads van de app - waarin je je boodschappen kunt bestellen en volgen - door het hele land. Het hoopt dan ook snel in andere steden van start te kunnen gaan. In Amersfoort zijn nu 'een paar duizend klanten' die gebruik maken van het systeem.

Goedkoper omdat er geen winkels zijn
Het bedrijf is opgezet door internetondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Bas Verheijen en Michiel Muller. Ze zagen een 'gapend gat in de markt', omdat ze vonden dat de diensten voor dagelijkse boodschappen erg achterbleven op internet. 

Andere aanbieders hadden een lange bezorgtijd en vroegen tussen 6 tot 13 euro extra voor de bezorging. Picnic vraagt die kosten niet, en beweert tegelijk de boodschappen niet duurder te maken. "De besparing zit hem in erin dat wij geen dure panden en locaties hoeven te onderhouden, en geen volle supermarkt hebben." Picnic koopt pas in nadat de bestelling van de klant binnen is. 's Nachts worden de boodschappen in het distributiecentrum geleverd en de volgende ochtend wordt het meteen naar de consument verzonden. "Daardoor hebben wij geen voorraad en er is geen verspilling van eten. Ook dat vinden consumenten belangrijk."

Wellicht niet geheel toevallig: Albert Heijn introduceerde kort na de komst van Picnic een maaltijdbox die gratis bezorgd wordt.