Geld en Werk

Korte broek en slippers: deze kleding kan echt niet volgens je collega's

20 juni 2017 12:03 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © iStock

Een korte broek naar het werk? Dat wordt door de meeste mensen niet echt gewaardeerd. Ook slippers kunnen maar zelden de goedkeuring van je collega's wegdragen.

Online stijlgids dresscode.nl ondervroeg ruim 800 mensen die werken op kantoor over de do's en dont's in de wereld van het kantooruniform. En Nederlanders, zo blijkt, zijn nog best conservatief.

Zo stelt maar liefst 92 procent van de ondervraagden waarde te hechten aan een 'passende', zakelijke outfit voor op kantoor. Nummer 1 op de lijst van 'verboden' kleding: een korte broek voor mannen. Tweederde vindt die niet kunnen.

'Dodelijke stijlfout'

Stefan de Vries, naast correspondent in Parijs voor RTL Nieuws ook een van de auteurs van stijlgids Het Blauwe Boekje, is er kort over. Een korte broek is een 'dodelijke stijlfout', schrijft hij. "Hoe warm het ook is, hoe gespierd u ook bent: een korte broek is, behalve tijdens het beoefenen van bepaalde sporten, uit den boze."

Professor Frederik Anseel drukte zich op de Belgische radio zelfs nog een tikje sterker uit: "U draagt geen short op het werk. Nooit, never, jamais. Geen short. Onder geen enkele omstandigheid. Het is geen kwestie van professioneel gedrag, arbeidsethos, of serieux. Het is een kwestie van smaak. U pijnigt de ogen van uw collega's."

Uggs

Waarom juist de korte broek zoveel weerstand oproept op kantoor, is niet onderzocht. Maar ook die andere bekende zomerkleding, de slipper, wordt niet gewaardeerd. Voor 56 procent van de ondervraagden is slippers op het werk een brug te ver.

De korte broek en de slipper worden gevolgd door Uggs. Ruim eenderde van de ondervraagden vindt dat je die maar beter thuis kan laten.

Sneakers, jurkjes en rokjes tot boven de knie en t-shirts worden over het algemeen een stuk beter gedoogd en zo'n 8 procent van de deelnemers vindt eigenlijk alles wel prima.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van