Geld en Werk

Ziggo stapt naar de rechter om contract Eredivisie-voetbal

12 mei 2017 14:33 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Presentator Jan Joost van Gangelen van Fox Sports. Beeld © ANP

Ziggo wil dat de rechter zich buigt over zijn contract met Fox Sports over de doorgifte van onder andere de Eredivisie-kanalen. De sportzender wil dat Ziggo na de fusie met UPC een nieuw contract tekent. Ziggo weigert dit.

Ziggo heeft hier een contract over met Fox Sports dat nog tot 2020 geldig is. Daarbij rekent het bedrijf af voor elke klant aan wie de voetbalkanalen worden doorgegeven. Een vergelijkbare overeenkomst tussen Fox en UPC, de branchegenoot waarmee het bedrijf in 2014 fuseerde, loopt eind juli af.

Voetballiefhebbers sluiten een extra abonnement af om de zenders van Fox Sports te kunnen ontvangen

Contract loopt af

Fox Sports wil na de fusie een nieuw contract afsluiten voor klanten die voorheen bij UPC zaten. Ziggo vindt dat niet nodig, omdat de twee kabelaanbieders één bedrijf vormen en alle klanten dezelfde diensten aanbieden. 

De kabelmaatschappij meent daarom dat al zijn voetbal-abonnees onder de nog bestaande overeenkomst komen te vallen. Ook is Ziggo bereid om te praten over een nieuw contract, mits dat tot gunstige voorwaarden leidt.

Volgens het Fox had Ziggo met een nieuwe overeenkomst de Eredivisie-kanalen juist goedkoper aan zijn klanten kunnen aanbieden. In plaats daarvan is het nu maar de vraag of zij de wedstrijden volgend seizoen überhaupt kunnen zien. "Dat is in niemands belang, maar zeker niet in het belang van de Ziggo-abonnees", aldus een woordvoerder van Fox.

Ruzie met KPN

Vorig jaar was er ook onenigheid tussen Fox Sports en KPN, dat de sportzender niet in zijn basispakket wilde hebben. In augustus bereikten beide een akkoord

Ziggo verwacht voor 1 juli duidelijkheid te hebben gekregen van de rechter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore