Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Volkswagen waarschuwt personeel voor nog een moeilijk jaar

Om 13.20 uur stond de beurskoers op 128,50 euro Beeld © ANP

Volkswagen heeft zijn personeel gewaarschuwd dat de problemen waarin de Duitse autofabrikant is verzeild geraakt dit jaar nog niet worden opgelost.

In een brief aan de werknemers schrijft topman Matthias Müller dat "2015 een moeilijk jaar voor Volkswagen'' was, "en 2016 wordt niet minder inspannend''.

Müller houdt zijn personeel wel voor dat Volkswagen de problemen er zelf onder kan krijgen. ,,We hebben de vaste wil en de middelen om de moeilijke situatie waarin we ons wegens de dieselkwestie nog steeds bevinden op eigen kracht te bedwingen.''

Volkswagen heeft miljarden extra opzijgelegd om de kosten van het dieselschandaal te kunnen opvangen. De grootste autofabrikant van Europa boekte daardoor vorig jaar een verlies van 1,6 miljard euro. Dat is het grootste verlies in de geschiedenis van Volkswagen.

In september 2015 kwam aan het licht dat Volkswagen had gesjoemeld met software om de uitstoot te meten. In het laboratorium leken de diesels schoner dan ze in werkelijkheid zijn. Wereldwijd moeten elf miljoen auto's terug naar de garage.