Ga naar de inhoud
Geld en Werk

Grote crowdfundactie voor Zelfstroom: zonnepanelen huren

Zelfstroom, een bedrijf waar je zonnepanelen kunt huren, is in rap tempo bezig om 1 miljoen euro op te halen voor het financieren van zonnepanelen. Het jonge bedrijf wil meer mensen aan de zonnepanelen krijgen, door ze te laten huren.

Bij Zelfstroom kun je zonnepanelen leasen: in plaats van een groot bedrag te moeten investeren in de aankoop en aanleg van zonnepanelen, huur je ze voor een klein bedrag per maand bij het bedrijf, waar de opbrengst van de zonnepanelen aan stroom vanaf wordt getrokken.

Het bedrijf wil uitbreiden en is daarom een crowdfundactie begonnen op Duurzaaminvesteren à 1 miljoen euro. Er is aardig wat animo: op het moment van schrijven staat de teller op ruim 650.000 euro. Op het ingelegde geld krijgen investeerders 7 procent rente, bij een looptijd van twee jaar.

Over vijf jaar 100 miljoen 
Het is de vierde crowdfundingsronde voor het bedrijf, dat in drie eerdere rondes bij elkaar al 900.000 euro ophaalde. Met de nieuwe ronde dekt het bedrijf de voorfinanciering en installatie van zonnepanelen bij 250 huishoudens, waarvan een groot aantal door Essent aangebrachte klanten. 

Over vijf jaar wil Zelfstroom voor 100 miljoen aan zonnepanelen op huizen van particulieren geplaatst hebben. “Het feit dat we nu al een project van 1 miljoen euro neerzetten, laat zien dat we serieus op weg zijn", zegt cfo Justin van der Loo. “De lente, de lage prijzen en het feit dat huren van zonnepanelen steeds bekender wordt, zorgen er nu voor dat de crowdfundingprojecten van Zelfstroom groter worden en elkaar sneller opvolgen."