Geld en Werk

Duitsers slokken failliet notenbedrijf Justnuts op

04 juli 2017 16:09 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © Justnuts

De Duitse sesamreepmaker Schock heeft de failliete boedel van het Haagse notensnackbedrijf Justnuts overgenomen en een doorstart gemaakt. Dat blijkt uit het eerste curatorenverslag.

Justnuts werd in 2011 opgericht door ondernemers Erik van Gangelen en Thijs van den Munckhof. Zij slaagden erin om hun vrolijk vormgegeven zakjes biologisch geteelde noten en notenrepen in de schappen te krijgen van belangrijke supermarkten als Jumbo en Albert Heijn. Vorig jaar wist het bedrijf nog een half miljoen euro op te halen bij investeerders.

Lieveling startupsector

Justnuts groeide daardoor uit tot lieveling van de startupsector. Maar uit het onlangs verschenen eerste faillissementsverslag blijkt dat de onderneming sinds de oprichting aanhoudend oplopende verliezen heeft gemaakt. In de zes jaar van het bestaan bedroeg het totale verlies ruim één miljoen euro.

Toen de aandeelhouders eerder dit jaar weigerden om opnieuw geld in het bedrijf te steken, kon de Duitse leverancier Schock niet meer worden betaald. Nadat de Duitsers stopten met leveren, kon Justnuts haar klanten niet meer bedienen. In mei ging het bedrijf failliet.

Doorstart

Uit het faillissementsverslag van curator Jan Dorrepaal blijkt dat hij het klantenbestand en daarbij horende omzet aan de Duitsers verkocht voor een schamele 40.000 euro.

Schock had volgens de curator de beste papieren voor de doorstart, omdat het bedrijf 90 procent van de producten leverde. Omschakeling naar een andere leverancier zou tijd hebben gekost, wat de afnemers van Justnuts niet zouden hebben geaccepteerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore