Ga naar de inhoud
Geld en Werk

De kleur van het jaar 2017 is frisgroen, ook voor je make-up

Kleureninstituut Pantone is eruit: dé kleur voor 2017 is de frisgroene tint 'greenery'. Volgens het bedrijf is het de dominante kleur voor mode en ontwerp in het nieuwe jaar.

Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert waarmee codes gelinkt worden aan kleuren. Op die manier weet iedereen die de codes gebruikt precies om welke kleur het gaat. Voor ontwerpers, drukkers en makers van bijvoorbeeld websites is dat van cruciaal belang.

Producten en design 

Het bedrijf kiest ook ieder jaar een bepaalde kleur waarvan wordt verwacht dat het een belangrijke rol gaat spelen in mode, design en producten. Dit jaar is het dus groen en natuurlijk weet Pantone het mooi te verwoorden: "Greenery is een frisse en pittige geel-groene kleur die de eerste dagen van de lente oproept als de natuur herleeft, herstelt en vernieuwt."

Pantone sleept ook maar meteen de actualiteit erbij. Volgens het bedrijf helpt de kleur wat vrolijkheid te brengen in deze politiek woelige tijden. 

Make-up en Airbnb

Er wordt al flink ingespeeld op de trend. Cosmeticamerk Butter London heeft al nagellak en oogschaduw in de kleur. Pantone wil ook samenwerken met Airbnb om verhuurders ervan te overtuigen meer planten en groen in hun woningen neer te zetten.

Bron: RTL Z