Geld en Werk

Werkgeversbaas juicht: 'Op weg naar volledige werkgelegenheid'

14 december 2016 05:01 Aangepast: 14 december 2016 07:01
Bouwbedrijven kampen met een groeiend tekort aan vakmensen. Beeld © ANP (Archieffoto)

Je hoort de laatste tijd alleen maar weer ronkende verhalen over de Nederlandse economie. We zijn terug op het niveau van voor de crisis en de beurs gaat crescendo. En nu zijn we zelfs op weg naar volledige werkgelegenheid, zegt Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Hij ziet dat er door de positieve economische ontwikkelingen zelfs schaarste is op de arbeidsmarkt, zegt hij in De Telegraaf.  "Er zijn alweer moeilijk vervulbare vacatures. Volledige werkgelegenheid komt in zicht. Dat is goed nieuws, want dan kan iedereen profiteren."

Investeringen voor klimaat en mobiliteit

Volgens De Boer is het wel zaak dat een volgend kabinet de groeiende economie blijft ondersteunen met een uitgebreide investeringen voor klimaat en mobiliteit. "Het is belangrijk dat we de groei nu aan de praat houden en zorgen dat we meerjarig gaan investeren." Zijn pleidooi lijkt bij het huidige kabinet aan dovemansoren gericht. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zei gisteren op RTL Z dat er nog geen reden is de teugels te laten vieren

Lees ook:  We zijn terug op niveau van voor de crisis, en dat kun je voelen

De Boer is heel enthousiast over de stand van onze economie. "De belastinginkomsten groeien als kool, onder meer door de belastingverhogingen van de laatste jaren. De consumptie trekt aan en mensen krijgen weer vertrouwen."

 

`