Geld en Werk

Deze podcasts geven je carrière (en bedrijf) een boost

28 februari 2016 10:38 Aangepast: 01 augustus 2017 13:00
Beeld © Thinkstock

Podcasts zijn de laatste tijd weer helemaal in opkomst. De ene na de andere schiet de grond uit. RTL Z zette er een aantal interessante en praktische op een rij waar je echt wat aan hebt om je carrière een boost te geven.

Career Tools​
Aas je op de baan van je baas? Of vind je het gewoon fijn om beter in je werk te zijn? In Career Tools worden uiteenlopende tips besproken om nét even dat stapje extra te kunnen doen. 

Wij vonden de leukste:

After the jump
Deze podcast wordt opgenomen in Brooklyn, New York en is al een tijdje gestopt, maar zeker de moeite waard om eens terug te luisteren. After the Jump behandelt hele persoonlijke onderwerpen over ondernemerschap, het leven als een young professional en carrière. De eigen ervaringen van presentatrice Grace Bonney ​staan centraal, waardoor de show een praktische inslag heeft.

Wij vonden de leukste:

  • Hoe ga je om met jaloezie en negatieve reacties op social media?
  • Hoe creëer je nuttige content voor je doelgroep op social media?
  • Wanneer besluit je om dat éne risico toch te lopen?
  • De samenvatting van de beste tips, hoor je hier

Professor Sydney Finkelstein
Het hoofd van de Tuck School of Business van Dartmouth College is professor Sydney Finkelstein. Hij schrijf niet alleen talloze artikelen over strategie en leiderschap, maar heeft ook een podcast. Hij heeft niet alleen een hele prettige stem om naar te luisteren, maar ook nog eens een boeiend, vaak kort verhaal.

Wij vonden de leukste:

Entrepreneur On Fire
Ben je een ondernemer en heb je wat hulp nodig? Dit is één van de beste podcasts om je door neerwaartse buien heen te slepen. Deze podcast probeert - lekker op z'n Amerikaans - iets positiefs uit mislukkingen te halen. Elke dag, zeven dagen per week, interviewen de presentatoren ondernemers over de vraag hoe zij hun bedrijf naar een hoger niveau hebben getrokken.

Wij vonden de leukste:

Andere podcasts 
Allemaal veel te serieus? Nou... dan hebben we er nog wel een paar voor je:

  • Is het een goed idee om hele kleine doses LSD op je werk te nemen?
  • Hoe verdien je het meeste geld op eBay?
  • Altijd al de ambitie gehad om een succesvolle blog te starten? Dat doe je zo.
  • Bang dat je het nooit zult redden in de zakenwereld? Deze vrouw heeft een hele lijst met gekke ideeën voor je, waardoor je het misschien wel geïnspireerd wordt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore